logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rejestrator HiLook by Hikvision 8MP 8CH PoE – brak podglądu obrazu z kamery przez przeglądarkę

Spiderman3 25 Cze 2025 19:36 453 2
  • #1 21589382
    Spiderman3
    Poziom 10  
    Hej, kupiłem rejestrator ze switchem Link oraz kamerę Link. Wszystko niby skonfigurowane, ale jest jeden problem. Obraz z kamery mam tylko na aplikacji na telefon (lokalny i zdalny) oraz bezpośrednio z rejestratora, jak połączę się po HDMI, ale niestety nie mam obrazu przez przeglądarkę, jak wejdę na rejestrator poprzez adres IP.
    Rejestrator HiLook by Hikvision 8MP 8CH PoE – brak podglądu obrazu z kamery przez przeglądarkę
    Co może być tego przyczyną? Dodam, że kamerka podłączona po ONVIF.
  • #2 21589595
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    W Edge przejdź do ustawień(na pełnym ekranie), następnie do przeglądarki domyślnej, tam dodaj adres rejestratora do witryn IE, po czym ponownie uruchom Edge, i spróbuj się wtedy zalogować.
    Ewentualnie spróbuj z górnego menu w Edge, odpalić stronę rejestratora w trybie IE.

Aczkolwiek prościej byłoby zainstalować iVMS-4200 Lite i w nim dodać rejestrator - nie będziesz musiał za każdym razem się logować do rejestratora.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 21590175
    Spiderman3
    Poziom 10  
    Zrobiłem, jak napisałeś, ale niestety dalej nie chce się wyświetlić obraz z kamerki w przeglądarce. Co do apki, to ściągnąłem Hilook Vision Client i o dziwo udało mi się uzyskać obraz, ale musiałem wpisać hasło do zdalnego podglądu kamery oraz zalogować się. No trudno, będę korzystał z tej apki, żeby wyświetlać obraz z kamerki, jak będę w domu.
REKLAMA