logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Traktorek Wolf Scooter Garten OHV 3 – traktorek sam porusza się po wbiciu biegów

buffalo222 26 Cze 2025 13:16 390 0
REKLAMA
  • #1 21590117
    buffalo222
    Poziom 8  
    Ocena: 8
    Witam.

Jakiś czas temu zakupiłem traktorek Wolf Scooter Garten OHV 3. Jest on napędzany jednym paskiem i posiada elektromagnetyczne kosisko włączane przyciskiem oraz posiada skrzynię 3+1. Traktorek do tej pory działał prawidłowo, niestety przez moją nieuwagę kosz zbyt mocno się zapchał, przez co zapchało wszystko, włącznie z kołem pasowym, które naciska na pasek poprzez naciskanie gazu. Od tamtej chwili traktorek sam poruszał się do przodu lub do tyłu. Zajrzałem do paska i okazało się, że był już postrzępiony i zużyty, wobec czego wymieniłem go na nowy oryginalny 10x657. Wszystko pięknie się złożyło, tylko problem polega na tym, że po wrzuceniu biegu do przodu lub do tyłu traktorek jedzie sam i nie chce się zatrzymać. Postawiłem go z uniesionymi kołami do tyłu i po wrzuceniu 1 jedzie wolniej, 2 szybciej i 3 bardzo szybko, wsteczny też działa czyli wszystko ok. Nie rozumiem, na czym polega problem. Czy to przypadkiem nie jest tak, że prawidłowo hamulec trzyma na biegu, a po dodaniu gazu odpuszcza i wtedy traktorek jedzie ?
  • REKLAMA
REKLAMA