Próbuję dodać niestandardowe funkcje do modułu programistycznego Tuya T2-U (później podłączonego do Arduino z czujnikami), aby mieć 5 lub 6 punktów danych dostępnych dla różnych inteligentnych automatyzacji. Używam wszystkiego oficjalnego Tuya - modułu, aplikacji do nagrywania modułów w chmurze, asystenta debugowania modułów itp. Mam 4 DP działające idealnie, ale bez względu na to, jak dostosuję inne funkcje na platformie deweloperskiej Tuya, używając różnych numerów DP, typów danych itp., nie udaje im się zgłosić zmian do funkcji rejestrowania online lub mojej aplikacji Tuya na smartfony. Spędziłem nad tym tygodnie - będę krzyczeć.
Mam "urządzenie" programistyczne skonfigurowane jako prosty przełącznik (który powinien umożliwiać dziesiątki DP), ale nawet gdy wybiorę domyślny przełącznik (boolean) DP lub inne standardowe DP, wszystkie zawodzą. Nie są zgłaszane żadne błędy, po prostu nic. Wygląda na to, że mam tylko trzy "wartościowe" DP i jeden logiczny. Wielokrotnie odświeżałem i wypalałem ponownie. Inżynierowie wsparcia Tuya odpowiedzieli, ale nie znaleźli jeszcze rozwiązania.
Proszę, niech ktoś uratuje moje zdrowie psychiczne!
PS: Używam starego dobrego MCU SDK (nie TuyaLink ani TuyaOS) i własnej opcji oprogramowania układowego Tuya T2-U.
Mam "urządzenie" programistyczne skonfigurowane jako prosty przełącznik (który powinien umożliwiać dziesiątki DP), ale nawet gdy wybiorę domyślny przełącznik (boolean) DP lub inne standardowe DP, wszystkie zawodzą. Nie są zgłaszane żadne błędy, po prostu nic. Wygląda na to, że mam tylko trzy "wartościowe" DP i jeden logiczny. Wielokrotnie odświeżałem i wypalałem ponownie. Inżynierowie wsparcia Tuya odpowiedzieli, ale nie znaleźli jeszcze rozwiązania.
Proszę, niech ktoś uratuje moje zdrowie psychiczne!
PS: Używam starego dobrego MCU SDK (nie TuyaLink ani TuyaOS) i własnej opcji oprogramowania układowego Tuya T2-U.