logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instrukcja obsługi Telefunken T42FX275DLB – gdzie znaleźć lub jak zdobyć?

jacpec78 28 Cze 2025 16:51 216 1
REKLAMA
  • #1 21592209
    jacpec78
    Poziom 1  
    Dzień dobry, mam pytanie: po zmarłym członku rodziny odziedziczyłem telewizor TELEFUNKEN model T42FX275DLB. Jest to (chyba) sprzęt niezłej klasy, a mój problem polega na tym, że nie mam do tego aparatu instrukcji. Podstawową funkcję, czyli odbiór TV z dekodera i kanałów satelitarnych, udało mi się osiągnąć, ale wygląda na to, że ten aparat ma wiele możliwości, o których nic nie wiem. Pilot ma wiele przycisków, które nie wiem, do czego służą. Nie chcę przyciskać ich "na oślep", żebym nie wszedł przypadkiem w jakąś funkcję, z której nie będę wiedział, jak wyjść...
    Bardzo by mi się zatem przydała instrukcja do tego aparatu, szukałem długo na internecie, są tam setki modeli Telefunkena, ale tego mojego nie ma. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś miał taką instrukcję i mógł mi ją w jakiś sposób udostępnić (np. kopia).
    Czekam na odpowiedź, pozdrawiam,
    Jacek Pęcherski

AI: Czy na tabliczce znamionowej telewizora (z tyłu lub z boku obudowy) znajdują się jeszcze jakieś dodatkowe oznaczenia, numery seryjne lub wersje modelu? Jeśli tak, proszę je podać – mogą one pomóc w znalezieniu właściwej instrukcji.
    Tak, z tyłu oprócz oznaczenia modelu są dwa kody paskowe; 1) 100954483150350098 (1503 objęty ramką)
    - SN7327757 (pomiędzy kodami)
    2) 100951183 1502 (numery 1 i 2 dodałem dla porządku)
    AI: Czy próbował Pan kontaktować się bezpośrednio z producentem Telefunken lub autoryzowanym serwisem w sprawie instrukcji? Jeśli tak, z jakim skutkiem?
    Nie
  • REKLAMA
REKLAMA