Witam, piszę do was z prośbą o pomoc w wyborze komputera, ponieważ troszkę wypadłem z tego tematu. Planuję zakupić nowy komputer, przechodziło mi przez myśl, żeby kupić wszystkie części osobno z rekomendowanych zestawów komputerowych przez twórców na YT, ale jest taki problem, że nigdy nie składałem komputera i martwię się, że coś może pójść nie tak, oraz bardziej mi odpowiada system ratalny, który oferuje MediaExpert za złożone gotowce firmy MadDog, za dużo opinii na temat tej firmy w internecie nie ma.
Komputer będzie używany głównie do prac biurowych oraz do grania w HoMM i inne mniej wymagające gry, ale dobrze by było też za dwa lata pograć w np. nowego Wiedźmina
może nie na najwyższych wymaganiach, ale chociaż na średnich.
Oto zestaw, który znalazłem
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablet...32gb-ram-1tb-ssd-geforce-rtx4060-dlss-3-wi-fi
Z tego, co liczyłem, to koszt samych części to około 3100, więc te 500 zł za złożenie i danie gwarancji na dwa lata na cały komputer to chyba sprawiedliwa cena, a firma MadDog sama wydaje się być transparentna w tym, co robi, ponieważ same części w komputerze są opisane, więc nie kupujemy kota w worku, tak jak ma to miejsce w przypadku innych gotowców z Allegro, bo to odpada.
Z góry dziękuję za wasze komentarze i pomoc, miłego dnia
AI: Czy mógłbyś podać pełną specyfikację tego zestawu MadDog Arya A11DR32? Chodzi o dokładny model płyty głównej, ilość i rodzaj RAM, dysk (typ i pojemność), zasilacz oraz obudowę – to bardzo pomaga w ocenie opłacalności gotowca.
Obudowa:
Obudowa LOGIC Arya ARGB
Płyta główna:
Płyta główna GIGABYTE B550 Gaming X V2
Procesor AMD Ryzen 5 5600
Karta graficzna INNO3D GeForce RTX 4060 Twin X2 8GB
RAM ADATA XPG Spectrix D35G RGB 32 GB 3600 MHz
Zasilacz GIGABYTE P550SS 550 W
Chłodzenie CPU ENDORFY Spartan 5 ARGB
Dysk PCIe NVMe 4.0 x4
AI: Czy potrzebujesz, żeby komputer miał już zainstalowany system operacyjny (np. Windows), czy masz już własną licencję lub planujesz korzystać z innego systemu?
nie
Komputer będzie używany głównie do prac biurowych oraz do grania w HoMM i inne mniej wymagające gry, ale dobrze by było też za dwa lata pograć w np. nowego Wiedźmina
Oto zestaw, który znalazłem
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablet...32gb-ram-1tb-ssd-geforce-rtx4060-dlss-3-wi-fi
Z tego, co liczyłem, to koszt samych części to około 3100, więc te 500 zł za złożenie i danie gwarancji na dwa lata na cały komputer to chyba sprawiedliwa cena, a firma MadDog sama wydaje się być transparentna w tym, co robi, ponieważ same części w komputerze są opisane, więc nie kupujemy kota w worku, tak jak ma to miejsce w przypadku innych gotowców z Allegro, bo to odpada.
Z góry dziękuję za wasze komentarze i pomoc, miłego dnia
AI: Czy mógłbyś podać pełną specyfikację tego zestawu MadDog Arya A11DR32? Chodzi o dokładny model płyty głównej, ilość i rodzaj RAM, dysk (typ i pojemność), zasilacz oraz obudowę – to bardzo pomaga w ocenie opłacalności gotowca.
Obudowa:
Obudowa LOGIC Arya ARGB
Płyta główna:
Płyta główna GIGABYTE B550 Gaming X V2
Procesor AMD Ryzen 5 5600
Karta graficzna INNO3D GeForce RTX 4060 Twin X2 8GB
RAM ADATA XPG Spectrix D35G RGB 32 GB 3600 MHz
Zasilacz GIGABYTE P550SS 550 W
Chłodzenie CPU ENDORFY Spartan 5 ARGB
Dysk PCIe NVMe 4.0 x4
AI: Czy potrzebujesz, żeby komputer miał już zainstalowany system operacyjny (np. Windows), czy masz już własną licencję lub planujesz korzystać z innego systemu?
nie