logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola Moto G7 Power – wyłączanie się telefonu przy niskim stanie baterii i przy dźwięku

OskarekOskarek 02 Lip 2025 17:11 273 2
  • #1 21595811
    OskarekOskarek
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Witam serdecznie. Spróbuje opisać to jak najprostszym językiem. Gdyby było coś niejasne dawajcie mi znać

Pacjent Motorola Moto G7 Power
    Usterka- samoczynne wyłączanie się telefonu podczas korzystania głównie z aplikacji !

Telefon rozebrany. Pierwsza usterka według mnie to miała być bateria. Okazało się że wygląda w porządku nie jest napuchnięta lecz telefon ma 6 lat więc biorę tą usterkę pod uwagę.
    Zauważyłem, że wyłącza się głównie podczas oglądania filmików na youtube czy facebooku. Rozebrałem ramkę płyty głównej która ma prawdopodobnie od drugiej strony wbudowany główny głośnik bo bez tej ramki dźwięku nie ma. Bez ramki nie wyłącza się. Z ramką i dźwiękiem od razu przy yt nie mija kilkanaście sekund i telefon się wyłącza.
    Obstawiłem że to wina tej ramki która ma wbudowany ten dźwięk. Pojawił się następny problem. Podczas filmików z albumu i z dźwiękiem takiego problemu nie zauważyłem

Następny problem. Telefon testowany przy 15-20 procentach baterii i takie objawy były . Gdy telefon jest naładowany do większych wartości nie wyłącza się pomimo dźwięku i korzystania z aplikacji. Od czego zacząć ?. Czy ktoś miał podobny problem.
  • #2 21595949
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    OskarekOskarek napisał:
    Następny problem. Telefon testowany przy 15-20 procentach baterii i takie objawy były . Gdy telefon jest naładowany do większych wartości nie wyłącza się pomimo dźwięku i korzystania z aplikacji. Od czego zacząć ?. Czy ktoś miał podobny problem.

Od postawienia innej, sprawnej baterii bo tego typu objawy na to wlasnie by wskazywaly.

Bateria do G7 Power pasuje rowniez do kilku nowszych modeli, wiec oryginaln wciaz jest dostepny. Kody produktow: SB18C28956, SB18C77591, SB18C28956, SB18c98449.
  • #3 21596008
    OskarekOskarek
    Poziom 3  
    Ocena: 3
    Edit: Jak telefon jest podładowany to działa normalnie, od 15 procent nie trzyma bateria, Przy 14-15 procentach ale przy ładowarce normalnie działa
REKLAMA