logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Electrolux ERN 29790 – wyświetlacza nie działa poprawnie

kamelon 02 Lip 2025 18:14 351 3
REKLAMA
  • #1 21595861
    kamelon
    Poziom 11  
    Witam serdecznie,
    Sprawa jest taka, lodówka Electrolux ERN 29790. Kilka dni temu stała się dziwna sprawa - przestał działać wyświetlacz po otworzeniu drzwi, nie zapala się lampka w lodówce po otworzeniu drzwi. Sama lodówka działa i wygląda na to, że jak kręcę pokrętłami, to lodówka reaguje.
    Diagnoza niby prosta - padł wyświetlacz, ale dziwne jest to, że w trybie serwisowym (chyba) (po włączeniu 10 s przycisk temperatury), wyświetlacz w pełni działa, łącznie ze wszystkimi ikonami - jedyna różnica jest taka, że podświetlenie jest różowe.
    Wymontowałem płytki, ale nie widzę nic przypalonego :/

Wielka prośba o wsparcie

Pozdr.

Electrolux ERN 29790 – wyświetlacza nie działa poprawnie

Electrolux ERN 29790 – wyświetlacza nie działa poprawnie

AI: Czy sprawdzałeś może wyłącznik drzwi (czujnik otwarcia drzwi)? Może być tak, że to on nie działa i przez to wyświetlacz oraz lampka nie reagują po otwarciu drzwi.
    sprawdzone
    AI: Czy przed pojawieniem się problemu były jakieś prace serwisowe, zalania, przepięcia albo inne nietypowe sytuacje, które mogłyby wpłynąć na elektronikę lodówki?
    brak takich informacji
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21595885
    kamelon
    Poziom 11  
    >>21595878 Dzięki za hint, jutro sprawdzę i dam znać!
  • #4 21598517
    kamelon
    Poziom 11  
    Podgrzałem lutownicą wszelkie podejrzane połączenia na płytce wyświetlacza. Nadal to samo. Zrobiłem jeszcze raz reset zalecany przez producenta i zaskoczyło. :)
    Przeczyszczony został jeszcze czujnik otwierania drzwi.

Dziękuję za pomoc i szybką reakcję!

Pozdrawiam.
REKLAMA