logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Yatour YT-M06 Pioneer 1 Potrzebne oprogramowanie układowe dla DEH-P5950IB z MCU Fujitsu MB89F202

edufordorangeEduardo 06 Lip 2025 05:16 795 0
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21598633
    edufordorangeEduardo
    Poziom 1  
    Cześć z Brazylii!

Próbuję odzyskać prawidłowy firmware dla mojego **Yatour YT-M06** cyfrowego interfejsu audio, który jest podłączony do **Pioneer DEH-P5950IB** jednostki głównej.

Jednostka główna wykrywa urządzenie jako "zmieniarkę CD" (MULTI CD / CD-ROM), ale:
    - USB, SD i AUX nie działają
    - Nie są odczytywane żadne pliki
    - Widoczny jest tylko tekst płyty CD

Po 10 latach prób i poszukiwań odkryłem, że YT-M06 musi mieć zainstalowany specyficzny firmware, znany jako **"Pioneer 1"**.

Wewnętrzny mikrokontroler to **Fujitsu MB89F202**, ale mój miał zdrapaną etykietę - potwierdziłem to na forach internetowych poświęconych inżynierii wstecznej.

Załączam:
    - Zdjęcie ekranu radia pokazującego MULTI CD
    - Zdjęcie wewnętrznej płytki PCB Yatour, gdzie widoczny jest MCU

---

Czy ktoś tutaj:
    - Ma działający YT-M06 w radiu Pioneer?
    - Ma dostęp do **Pioneer 1 firmware (.bin)**?
    - Wie jak zrzucić firmware z działającej jednostki?

Każda pomoc będzie bardzo mile widziana! 🙏
    W razie potrzeby jestem otwarty na współpracę przy zrzucaniu lub testowaniu oprogramowania układowego.

Z góry dzięki,
    **Eduardo z Brazylii 🇧🇷**

Yatour YT-M06 Pioneer 1 Potrzebne oprogramowanie układowe dla DEH-P5950IB z MCU Fujitsu MB89F202
    AI: Czy próbowałeś już aktualizować lub ponownie flashować oprogramowanie układowe YT-M06? Jeśli tak, czy mógłbyś podzielić się metodami lub narzędziami, których użyłeś i jakie były wyniki?
    NIE!
    AI: Czy masz jakieś informacje o aktualnej wersji oprogramowania układowego, numerze seryjnym, partii lub wersji PCB twojego YT-M06? Może to pomóc innym sprawdzić kompatybilność z ich własnymi urządzeniami.
    NIE!
  • REKLAMA
REKLAMA