logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung RSH5ZLBG – lodówka wybija różnicówkę, przebicie na drzwiach bez uziemienia

Cg1980 09 Lip 2025 16:20 408 6
REKLAMA
  • #1 21601870
    Cg1980
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem z lodówką Samsung side by side, model: RSH5ZLBG. Wyrzuca mi różnicówkę o różnych porach. Jeśli przełączę do gniazdka bez uziemienia, nie wyrzuca różnicówki, lecz jest delikatne przebicie na drzwiach. Miał może ktoś z was taki przypadek?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21601932
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2364
    Sprawdź czy nie jest uszkodzona wiązka elektryczna w drzwiach
  • REKLAMA
  • #4 21602766
    Cg1980
    Poziom 2  
    A wiesz może, gdzie ona się znajduje? I jeszcze, czy to chodzi o grzałkę rozmnażającą?
  • REKLAMA
  • #5 21602987
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 890
    Wrzuć fotki: schematu tego cacka i modułu tylko czytelne! Bez tego to sobie ją rozbieraj i szukaj !
  • REKLAMA
  • #7 21604424
    Cg1980
    Poziom 2  
    Dzięki bardzo, zamówiłem grzałkę, zobaczymy, czy pomoże.

Podsumowanie tematu

✨ Lodówka Samsung side by side model RSH5ZLBG powoduje wyzwalanie różnicówki przy podłączeniu do gniazdka z uziemieniem. Po przełączeniu do gniazdka bez uziemienia różnicówka nie wyzwala się, jednak występuje delikatne przebicie elektryczne na drzwiach urządzenia. Problem wskazuje na możliwe uszkodzenie izolacji lub nieszczelność elektryczną w obudowie lodówki, szczególnie w obszarze drzwi. Brak uziemienia eliminuje wyzwalanie różnicówki, ale nie rozwiązuje przyczyny przebicia. Zalecane jest sprawdzenie instalacji elektrycznej lodówki, w tym izolacji przewodów i elementów metalowych, oraz ewentualna naprawa lub wymiana uszkodzonych komponentów w celu zapewnienia bezpieczeństwa użytkowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA