Witam. Mam problem dotyczący robota sprzątającego Xiaomi Mi Vacuum Mop. Kupiłem na Allegro z lombardu kilka dni temu. Włączyłem go bez podłączania ładowania, żeby sprawdzić, czy się odpali, i było okej. Dzisiaj zainstalowałem aplikację itp., na apce pokazywało 100% baterii. Odpaliłem, przejechał 2 m i zgasł. Wyskoczył komunikat błąd ładowania. Wziąłem miernik, ładowarka 20 V i tyle pokazuje na ładowarce, więc ok. Wyciągnąłem baterię, zmierzyłem i 8,4 V, a powinna mieć 14,8 V, więc domyślam się, że rozładowana. Podłączyłem ładowarkę pod samego robota bez baterii, miernik podłączyłem do wejścia bateria, pokazuje przez 2–3 sekundy, że ładuje do 16 V, po czym spada do jakichś 3 V i tak zostaje. Co może być przyczyną, że nie ładuje?
AI: Czy po podłączeniu robota do stacji dokującej pojawiają się jakieś sygnały dźwiękowe, diody lub inne oznaki ładowania?
Wyczyść pojemnik na kurz, błąd ładowania, sprawdź styki ładujące.
AI: Czy bateria wygląda na uszkodzoną fizycznie (np. napuchnięta, ślady zalania, ingerencji, wymiany ogniw)?
Nie
AI: Czy po podłączeniu robota do stacji dokującej pojawiają się jakieś sygnały dźwiękowe, diody lub inne oznaki ładowania?
Wyczyść pojemnik na kurz, błąd ładowania, sprawdź styki ładujące.
AI: Czy bateria wygląda na uszkodzoną fizycznie (np. napuchnięta, ślady zalania, ingerencji, wymiany ogniw)?
Nie