Witam. Posiadam pralkę Samsung Eco Bubble 7 kg model WD70K5410OW. W trakcie prania pralka się wyłączyła i nie mogę otworzyć drzwiczek – pranie zostało w środku pralki. Pralka nie posiada otwierania awaryjnego, bo drzwiczki są na elektromagnes. To, co mogłem, to zrobiłem, czyli wypuściłem wodę z bębna, oczyściłem filtr, odłączyłem pralkę od prądu. Próbowałem ją podłączyć do prądu, nawet po 3 godzinach, ale wyświetlacz jest czarny, prąd nie dochodzi do układu sterowania na panelu. Jak podłączam do prądu, to słychać tylko takie tyknęcia, które powtarzają się co około 10s. Prąd w gniazdku jest. Generalnie chcę wiedzieć, czy jest jakaś możliwość otwarcia drzwiczek bez prądu, czy tylko serwis? Nie pytałbym, ale za dwa dni wyjeżdżam, a nie wiem, czy uda mi się serwis do tego czasu załatwić, a nie chcę prania zostawiać w pralce na dwa tygodnie. Dodam, że gdy była wyłączona pralka, to najpierw nacisnąłęm przycisk włączenia na ponad 5s, potem przycisk start na 5s. Gy podłączyłem pralkę do prądu po tym zabiegu, panel mignął na chwilę i znowu zgasł. Żadne przyciski nie działąją, tylko te tykanie co ok. 10s. Teraz pralka jest odłączona od prądu, bo nie wiem co tak tyka.