logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica BK3055 – słabe chłodzenie chłodziarki, zamrażalnik OK, wentylator?

sopelmar1975 13 Lip 2025 21:23 240 1
REKLAMA
  • #1 21605886
    sopelmar1975
    Poziom 1  
    Witam.
    Mam problem z lodówką Amica BK3055. Zamrażalnik działa, ale w komorze chłodziarki brakuje chłodnego powietrza. Rozebrałem panel i wstawiłem przepustnice bezpośrednio do komory, obie otwierają się i zamykają. Termostaty przy temperaturze pokojowej mają około 3 kΩ, podejrzewam wadę wentylatora, niestety nie wiem, gdzie on jest. Czy może to być wina wentylatora? Dodam, że dochodzi chłodne powietrze, ale tak nie za dużo. Czy w tym modelu jest jeden wentylator czy może jest oddzielny do chłodziarki. Wentylator w zamrażarce działa.
    AI: Czy wentylator w lodówce w ogóle się uruchamia? Słychać jego pracę lub czuć przepływ powietrza w komorze chłodziarki?
    Nie słyszę pracy wentylatora.
    AI: Czy zauważyłeś szron lub lód w okolicach parownika albo kanałów powietrznych między zamrażalnikiem a chłodziarką?
    Brak szronu.
  • REKLAMA
  • #2 21605939
    sebavaals
    Poziom 2  
    >>21605886 Podpinam się z tym samym problemem. Siemens KG33Y650-05. Identyczny problem, czytałem o termostacie (dostęp ok), o wentylatorze... Zamrażarka mrozi jak szalona, w komorze chłodniczej 8–10 stopni... Resety nic nie dały, cały czas to samo.
REKLAMA