logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica BK 3055.6 NFMAA - chłodziarka 10°C, zamrażarka OK, nowa przepustnica?

markode83 26 Maj 2026 09:41 114 5
REKLAMA
  • #1 21910206
    markode83
    Poziom 2  
    Witam, w lodówka Amica BK 3055.6 NFMAA, nie chłodzi chłodziarka, zamrażarka ok. Wentylator pracuje normalnie, wszystko jest w normie, nic nie jest zamrożone. Oczywiście wymieniłem przepływomierz, ale temperatura troszkę faluje u góry, nie może zejść do ustawionych, przykładowo pięciu stopni, zatrzymuje się na 10. Wcześniej w ogóle nie działało, było plus 18 na starej przepustnicy. Czy możliwe, że nowa przepustnica jest wadliwa?
  • REKLAMA
  • #2 21910465
    kecajk49
    Poziom 38  
    Ocena: 880
    Jakie temperatury masz w zamrażalniku bo opis jest niezrozumiały: "wszystko jest w normie, nic nie jest zamrożone'.
  • REKLAMA
  • #3 21910469
    markode83
    Poziom 2  
    Zamrażalnik minus 18 °C tak, jak mam ustawione, jeszcze dodam, jak pisałem wyżej, przepływomierz poprzedni, który był, w ogóle nie przepuszczał zimnego powietrza, ten schodzi do 10 °C, chłodziarkę, potem temperatura wzrasta i znowu do 10 °C wraca, oczywiście piszemy teraz o chłodziarce.
  • REKLAMA
  • #4 21912283
    markode83
    Poziom 2  
    Witam ponownie zamontowałem dzisiaj inną przepustnicę i wymieniłem biały termostat został jeszcze czerwony który jest w dolnej części lodówki zamontowany , jak jak wymiana jego nie pomoże to zostaje elektronika bo już nic innego być nie może
  • REKLAMA
  • #5 21919699
    markode83
    Poziom 2  
    Wracam do tej lodówki do tematu w tej kwestii nawet serwis Amica nie jest w stanie mi pomóc w chłodziarce są dwa termostaty jeden dostępny od ręki drugi czerwoną końcówką dostępny pod koniec lipca, dlatego jeszcze pani stwierdziła że raczej są o identycznych parametrach i mogę wstawić w ten który jest dostępny, oczywiście mają inne parametry i udało mi się w końcu zupełnie innej firmie, jutro zamontuję i napiszę czy jest sterowanie przepustnicy inaczej pozostaje tylko moduł do wymiany jeśli nie będzie pracować
  • #6 21920325
    markode83
    Poziom 2  
    Po zamontowaniu niestety problem jest ten sam nie otwiera przepustnicy
REKLAMA