logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Fadini Junior 633 Elpro 65 – podłączenie kontaktronu furtki, przekaźnik cyka po otwarciu

RaDii 14 Lip 2025 12:30 315 3
REKLAMA
  • #1 21606288
    RaDii
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam,
    Posiadam automatykę do przesuwnej bramy Fadini Junior 633 z elektroniką Elpro 65. Chcę podłączyć kontaktron znajdujący się w elektrozaczepie furtki, po to żeby zapobiegać otwieraniu bramy w momencie kiedy furtka jest otwarta. Wpiąłem kontaktron (NC) w styki 3 i 6, najpierw usuwając zworę. Technicznie wszystko działa tak jak powinno, tylko że w momencie otwarcia furtki, na płytce elektroniki cały czas co ok 1-2s strzela przekaźnik, do momentu zamknięcia furtki.
    Pytanie czy podłączyłem się w dobre miejsce, czy to kontaktron powinien być podłączony gdzie indziej?
    pozdrawiam,
    Radek
    Fadini Junior 633 Elpro 65 – podłączenie kontaktronu furtki, przekaźnik cyka po otwarciu
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21606337
    rokbok
    Poziom 40  
    Ocena: 1018
    RaDii napisał:
    Pytanie czy podłączyłem się w dobre miejsce

Podłączyłeś w dobre miejsce, 3 i 6 na centrali jest po to że gdy zadziała styk NC to, albo brama się natychmiast zatrzyma, albo nie ma możliwości jej otwarcia/zamknięcia.

Co do tykania przekaźnika to może jest to taka "uroda" centrali.
  • REKLAMA
  • #3 21607304
    RaDii
    Poziom 13  
    Dzięki za odpowiedź.
    Dodatkowo udało mi się dodzwonić do wsparcia technicznego Fadini i oni również potwierdzili, że takie działanie przekaźnika jest by design.
    pozdrawiam
  • #4 21607307
    RaDii
    Poziom 13  
    Rozwiązano jak wyżej
REKLAMA