Na jakie parametry elektryczne paneli muszę zwrócić uwagę przy dokładając do pracującego już streamu, bo chcę zwiększyć moc instalacji.
Mam zamiar dodać trzy panele do streamu, gdzie już pracuje siedem paneli Amerisolar AS-6M144-HC-450W. Wiadomo, już takich samych nie kupię.
Na drugim streamie pracuje już 11 takich paneli.
Falownik to Deye 10K-G05-P.
Czym się kierować, jak dobrać te trzy panele, by to wszystko razem działało ok?
AI: Podaj proszę, jakie dokładnie parametry mają te obecne panele (napięcie i prąd w punkcie mocy maksymalnej, napięcie jałowe, prąd zwarciowy) – masz może kartę katalogową albo zdjęcie tabliczki znamionowej?
Załączam kartę katalogową paneli.
AI: Czy rozważasz panele o innej mocy, technologii (np. half-cut, bifacial) albo innego producenta, czy zależy Ci, żeby były jak najbardziej zbliżone do tych obecnych?
Nie wiem.
Mam zamiar dodać trzy panele do streamu, gdzie już pracuje siedem paneli Amerisolar AS-6M144-HC-450W. Wiadomo, już takich samych nie kupię.
Na drugim streamie pracuje już 11 takich paneli.
Falownik to Deye 10K-G05-P.
Czym się kierować, jak dobrać te trzy panele, by to wszystko razem działało ok?
AI: Podaj proszę, jakie dokładnie parametry mają te obecne panele (napięcie i prąd w punkcie mocy maksymalnej, napięcie jałowe, prąd zwarciowy) – masz może kartę katalogową albo zdjęcie tabliczki znamionowej?
Załączam kartę katalogową paneli.
AI: Czy rozważasz panele o innej mocy, technologii (np. half-cut, bifacial) albo innego producenta, czy zależy Ci, żeby były jak najbardziej zbliżone do tych obecnych?
Nie wiem.