logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hikvision DS-KH6320Y-WTPE2 – brak możliwości ustawienia hasła przy dodawaniu do iVMS4200

RaDii 18 Lip 2025 14:27 426 3
  • #1 21610333
    RaDii
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam,
    Mam problem z dodaniem ekranu Hikvision DS-KH6320Y-WTPE2 do iVMS4200. Problem polega na tym, że żeby dodać to urządzenie potrzebuje użytkownika i hasło. Niestety nigdzie w trakcie ustawiania go nie ma możliwości na ustawienie bądź zmianę. Urządzenie też resetowałem - nie pomogło. Zastanawiam się czy ta wersja bądź konkretny firmware nie są wersją "urposzczoną". Czy jest jakaś inna możliwość na podłączenie DS-KH6320Y-WTPE2 w celu większej kontroli i zrobienia updatu firmware? Może jakieś hasło domyślnie jest ustawione (probowałem 1234, 12345, admin). Proszę o jakieś wskazówki.

pozdrawiam,
    Radek
  • #2 21938745
    gryniuch
    Poziom 2  
    >>21610333 Udało ci się zresetować to hasło, bo mam dokładnie taki sam problem?
  • #3 21938793
    RaDii
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Niestety nie. Kupiłem ten ekran jako część zestawu DS-KIS703Y-P, i niestety funkcjonalność tego panelu jest dość mocno okrojona, żeby instalacja była prosta. Notka odnośnie najnowszego firmware dla tego modelu mówi, że hasło zostało usunięte w celu uproszczenia.
  • #4 21938810
    gryniuch
    Poziom 2  
    >>21938793 Ja też kupiłem go w zestawie HD-VIS-02-W, bo myślałem, że bez problemu zintegruje kamerę wideofomofonu w HomeAssistant, ale jak na razie nie wiem, jak się dostać do strumienia RTSP kamery i dlatego próbuję na razie coś z tym monitorem zrobić. Co do hasła to wydaje mi się, że jednak jakieś hasło jest tam ustawione, bo do 5. próby logowania (np. przez HomeAssistant albo HitoolsDelivery) dostaję błąd "Incorrect user name or password.", a potem jest "IP is locked" i po 30 minutach znów można próbować się logować. Widziałem, że jest coś takiego jak dystrybutor do tych 2-żyłowych systemów Hikvision, ale nie jestem pewien, czy to cokolwiek pomoże.
REKLAMA