logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odyskanie hasła z Hikvision - zapisane w IVMS-4200

slavo_s2k 21 Paź 2020 18:14 5955 9
REKLAMA
  • #1 18991721
    slavo_s2k
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Mam rejestrator hikvision + zainstalowany IVMS-4200 Client v2.4.1.3 , program działa, mam podgląd lecz niestety nie mam zapisanego hasła i chciałem go odzyskać, wiem że zwracają się do dystrybutora zresetuje hasło, ale wtedy muszę wszystko konfigurować na nowo łącznie z 16 kamerami, które mają to samo hasło :( czy jest jakaś możliwość odczytania hasła?
  • REKLAMA
  • #2 18991902
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 643
    Wydaje mi się, że nie odczytasz hasła zapisanego w IVMS'ie - ale mogę się mylić.
    Niektóre rejestratory lub odpowiednie wersje ich firmware, miały możliwość zresetowania także i hasła do kamer tzn podczas generowania nowego hasła do rejestratora, zmianie ulegało też hasło do podłączonych do niego kamer(było okienko do zaznaczenia czy zmienić hasło w kamerach).
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 18991939
    slavo_s2k
    Poziom 14  
    Właśnie wydawało mi się, że nie ma możliwości , ale kto pytanie nie błądzi :) może jeszcze ktoś będzie miał jakąś lepszą odpowiedź dla mnie :)
  • #4 18991990
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15541
    Masz dostęp do rejestratora i jego ustawień?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 18992090
    slavo_s2k
    Poziom 14  
    Do rejestratora hasła nie mam, hasło mam zapisane w IVMS4200 i podgląd mi działa , nie wiem czy z poziomu IVMS idzie wejść w ustawienia rejestratora.
  • REKLAMA
  • #6 18992118
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15541
    Tak, idzie wejść w ustawienia.
    Nie miałeś wzoru odblokowania ustawionego?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 18992248
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1278
    Nie wiem, może przemęczony jestem ,ale wydaje mi się, że reset hasła robiony przez dystrybutora nie resetuje ustawień. Kamery więc pozostaną zalogowane, a co więcej, będziesz mógł odczytać hasła jakimi loguje się do nich rejestrator.
  • #8 18992352
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 643
    suworow napisał:
    Nie wiem, może przemęczony jestem ,ale wydaje mi się, że reset hasła robiony przez dystrybutora nie resetuje ustawień.

Zmieni się tylko i wyłącznie hasło konta "admin".

suworow napisał:
    będziesz mógł odczytać hasła jakimi loguje się do nich rejestrator.

Zależy też jaka to jest wersja firmware🤔
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 18992381
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1278
    dawidedziu napisał:
    Zmieni się tylko i wyłącznie hasło konta "admin".

No tak, ale nie straci ustawień, a o to właśnie chodzi autorowi pytani. Chyba że coś przeoczyłem :(
    dawidedziu napisał:
    Zależy też jaka to jest wersja firmware🤔
    Nie neguję. Pewnie jest tak jak piszesz. W moim się dało :)
  • #10 18995652
    slavo_s2k
    Poziom 14  
    Ok, czyli kontaktuje się z dystrybutorem i tą drogą próbuję, dziękuję za pomoc

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada rejestrator Hikvision oraz zainstalowany klient IVMS-4200, ale nie pamięta hasła do rejestratora, które jest zapisane w programie. Chciałby odzyskać hasło bez konieczności resetowania urządzenia, co wiązałoby się z ponowną konfiguracją 16 kamer. Uczestnicy dyskusji sugerują, że nie ma możliwości odczytania hasła z IVMS-4200, ale reset hasła przez dystrybutora nie powinien wpływać na ustawienia kamer. Zmiana hasła dotyczy jedynie konta "admin". Użytkownik postanawia skontaktować się z dystrybutorem w celu rozwiązania problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA