Dzień dobry Państwu. Chciałbym się zwrócić z prośbą do forum, generalnie chodzi mi o pilot TV na telefon, by sterować nim TV smart. Przetestowałem około 40 aplikacji i żadna nie łączy się z Wi-Fi (mój telefon nie ma podczerwieni, więc tylko pozostaje Wi-Fi). Jedyne aplikacje, które łączą się i działają, to "kore", "yatse" i "cesutplay". Apk "kore", "yatse" generalnie działają w Kodi, u mnie po wyjściu z Kodi na TV smart oczywiście te aplikacje już nie działają (nie łączą się z Wi-Fi i dopiero po wejściu w Kodi są aktywne - chyba że mam coś źle ustawione lub brak jakiegoś dodatku), natomiast "cesutplay" działa po wyjściu z Kodi (można sterować TV, na TV dodatkowo mam zainstalowaną apk "cesutplay tv", ale tu jest problem, że nie można kopiować/wklejać tekstu do Kodi, tzn. jest opcja/funkcja wklejania, działa ona w TV smart, np. wklejać można do przeglądarki internetowej tekst (by to działało, trzeba zmienić metodę wprowadzania w ustawieniach TV na "klawiaturę 'cesutplay'" - co mam zrobione... ale już w Kodi nie działa)). Podam może kilka informacji, które mogą się przydać:
Huawei Mate 20 Lite Android 8.1 a Kodi 20.5 Smart TV Manta 55LUA68L Android 7
Wszystkie aplikacje pobrane są/były z Google Play, bardzo bym prosił o jakieś sugestie, pomoc lub rozwiązania odnośnie którejś z aplikacji wymienionej wyżej (jeżeli jest akurat ktoś, kto zna daną aplikację). Pozdrawiam i przepraszam, że tyle czytania, ale chciałem jak najwięcej informacji podać.
AI: Czy Kodi jest zainstalowane na telewizorze jako osobna aplikacja z Google Play, czy może jakoś inaczej (np. jako dodatek, launcher lub przez zewnętrzny instalator)?
Tak, Kodi jest zainstalowane na TV Manta 55LUA68L - przez Google Play i pendrive (kombinowałem na różne sposoby).
AI: Czy próbował Pan wprowadzać tekst do Kodi na telewizorze innymi metodami, np. przez web interface Kodi (z poziomu przeglądarki na komputerze/telefonie), inną aplikację klawiatury lub przez ADB? Jeśli tak, to z jakim skutkiem?
Jedynie przez aplikacje "kore", "yatse" udaje się wkleić/skopiować tekst do Kodi, ale po wyłączeniu aplikacji Kodi "kore", "yatse" nie działają już w systemie Android TV.
Huawei Mate 20 Lite Android 8.1 a Kodi 20.5 Smart TV Manta 55LUA68L Android 7
Wszystkie aplikacje pobrane są/były z Google Play, bardzo bym prosił o jakieś sugestie, pomoc lub rozwiązania odnośnie którejś z aplikacji wymienionej wyżej (jeżeli jest akurat ktoś, kto zna daną aplikację). Pozdrawiam i przepraszam, że tyle czytania, ale chciałem jak najwięcej informacji podać.
AI: Czy Kodi jest zainstalowane na telewizorze jako osobna aplikacja z Google Play, czy może jakoś inaczej (np. jako dodatek, launcher lub przez zewnętrzny instalator)?
Tak, Kodi jest zainstalowane na TV Manta 55LUA68L - przez Google Play i pendrive (kombinowałem na różne sposoby).
AI: Czy próbował Pan wprowadzać tekst do Kodi na telewizorze innymi metodami, np. przez web interface Kodi (z poziomu przeglądarki na komputerze/telefonie), inną aplikację klawiatury lub przez ADB? Jeśli tak, to z jakim skutkiem?
Jedynie przez aplikacje "kore", "yatse" udaje się wkleić/skopiować tekst do Kodi, ale po wyłączeniu aplikacji Kodi "kore", "yatse" nie działają już w systemie Android TV.