logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aplikacja TV pilot na telefon WiFi z Huawei Mate 20 Lite - Manta 55LUA68L przez

rafalmarz1981 23 Lip 2025 10:34 636 5
REKLAMA
  • #1 21614527
    rafalmarz1981
    Poziom 5  
    Dzień dobry Państwu. Chciałbym się zwrócić z prośbą do forum, generalnie chodzi mi o pilot TV na telefon, by sterować nim TV smart. Przetestowałem około 40 aplikacji i żadna nie łączy się z Wi-Fi (mój telefon nie ma podczerwieni, więc tylko pozostaje Wi-Fi). Jedyne aplikacje, które łączą się i działają, to "kore", "yatse" i "cesutplay". Apk "kore", "yatse" generalnie działają w Kodi, u mnie po wyjściu z Kodi na TV smart oczywiście te aplikacje już nie działają (nie łączą się z Wi-Fi i dopiero po wejściu w Kodi są aktywne - chyba że mam coś źle ustawione lub brak jakiegoś dodatku), natomiast "cesutplay" działa po wyjściu z Kodi (można sterować TV, na TV dodatkowo mam zainstalowaną apk "cesutplay tv", ale tu jest problem, że nie można kopiować/wklejać tekstu do Kodi, tzn. jest opcja/funkcja wklejania, działa ona w TV smart, np. wklejać można do przeglądarki internetowej tekst (by to działało, trzeba zmienić metodę wprowadzania w ustawieniach TV na "klawiaturę 'cesutplay'" - co mam zrobione... ale już w Kodi nie działa)). Podam może kilka informacji, które mogą się przydać:
    Huawei Mate 20 Lite Android 8.1 a Kodi 20.5 Smart TV Manta 55LUA68L Android 7
    Wszystkie aplikacje pobrane są/były z Google Play, bardzo bym prosił o jakieś sugestie, pomoc lub rozwiązania odnośnie którejś z aplikacji wymienionej wyżej (jeżeli jest akurat ktoś, kto zna daną aplikację). Pozdrawiam i przepraszam, że tyle czytania, ale chciałem jak najwięcej informacji podać.

AI: Czy Kodi jest zainstalowane na telewizorze jako osobna aplikacja z Google Play, czy może jakoś inaczej (np. jako dodatek, launcher lub przez zewnętrzny instalator)?
    Tak, Kodi jest zainstalowane na TV Manta 55LUA68L - przez Google Play i pendrive (kombinowałem na różne sposoby).
    AI: Czy próbował Pan wprowadzać tekst do Kodi na telewizorze innymi metodami, np. przez web interface Kodi (z poziomu przeglądarki na komputerze/telefonie), inną aplikację klawiatury lub przez ADB? Jeśli tak, to z jakim skutkiem?
    Jedynie przez aplikacje "kore", "yatse" udaje się wkleić/skopiować tekst do Kodi, ale po wyłączeniu aplikacji Kodi "kore", "yatse" nie działają już w systemie Android TV.
  • REKLAMA
  • #2 21614564
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 720
    Użyj aplikacji home google, jeśli wykryje twoj tv to będzie działał pilot z google choć wątpię ponieważ to stary android, niewspierany wiec pozostaje kupno przystawki smart tv z nowa wersja androida
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21614729
    rafalmarz1981
    Poziom 5  
    Oki, dziękuję za szybką odpowiedź. Zainstalowałem Home Google, oczywiście nie wykryło tego Manciora, ale wykryło Playbox. Działa tylko na tym Playbox, a ten to już ma narobione, np. z Kodi, jak chcę dodać jakieś repozytoria czy wtyczki, to boże, nic nie widzi, USB też odpadł... Aaaa, chyba młotek w ten TV.
  • REKLAMA
  • #4 21614827
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 720
    rafalmarz1981 napisał:
    wykryło Playbox

Wiec używaj playbox, jest tam wspierany android i możesz wgrywać apki
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #5 21615041
    rafalmarz1981
    Poziom 5  
    Apki tylko z Google Play, nie da się z pena, nie mogę zainstalować pluginów osobnych, jakoś na okrętkę mogę repo instalować, to mi się udało, no i szkoda, że nie da się z tego sklepu pobrać starszej wersji Kodi, tylko tę Omegę nieszczęsną.
  • #6 21629244
    rafalmarz1981
    Poziom 5  
    Dobra, panowie i panie — czy taka akcja wchodzi w grę?
    Zakup adaptera Bluetooth, włączenie go do portu USB i za pomocą apki sterować TV; znalazłem taką i może by się dało — co o tym myślicie?
REKLAMA