logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić cienki przewód do lampy sufitowej – sklep online lub stacjonarny Kraków

anemon99 23 Lip 2025 14:07 165 2
REKLAMA
  • #1 21614771
    anemon99
    Poziom 1  
    Witajcie, Panowie,

Kupiłam lampę i niestety kabel dołączony do niej jest za krótki. Potrzebuję kupić taki/podobny, tylko dłuższy. Nigdzie nie mogę znaleźć, gdyż wszędzie te kable są dosyć grube, a w mocowaniu tych kabli jest dość mała dziura i grubszego nie przeciągnę, poza tym straci na estetyce. Znacie jakiś sklep online, gdzie mogę dorwać taki kabel? Albo w Krakowie stacjonarnie, poza Śliską i Monsterem, bo nie mają.

Odcięłam kawałek i kabel wygląda tak:

Krótki odcinek czarnego dwużyłowego przewodu elektrycznego na drewnianym blacie

Zasilacz LED trzymany w dłoni z podłączonymi czterema kolorowymi przewodami
    Lampa jest taka:

Czarna lampa wisząca LED zawieszona na dwóch cienkich przewodach pod sufitem

Z góry dzięki!

AI: Możesz podać więcej szczegółów o tym kablu – ile ma żył, jaki jest przekrój (np. 0,75 mm² czy inny), kolor, rodzaj izolacji albo wrzucić zdjęcie tego odciętego kawałka?
    2 żyły
    AI: Jaki dokładnie model lampy kupiłaś albo możesz wrzucić link do niej? To pomoże dobrać odpowiedni przewód.
    https://pl.aliexpress.com/item/10050044469334...in.83.65f51c24P1HinX&gatewayAdapt=glo2pol
  • REKLAMA
  • #2 21614776
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1322
    Zmierz suwmiarką średnicę żyły przewodu... A na Wodnej 2 szukałeś: Link Widzę, ze prowadzą też sprzedaż detaliczną? Link Pytaj o kable wysokotemperaturowe lub w izolacji teflonowej, te powinny się nadawać bo mają cieńszą izolację...
  • #3 21614797
    bratHanki
    Poziom 39  
    Ocena: 1368
    Najszybciej w marketach budowlanych. Na zasilaczu napisali, że napięcie wy. 60-80V Iwy =200mA więc 2x0,75mm wystarczy z nadmiarem.
REKLAMA