logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sufitowy uchwyt kablowy 90° do lampy na wysięgniku – pomoc w znalezieniu.

Świr 10 Lip 2025 17:13 201 2
  • #1 21603006
    Świr
    Poziom 34  
    Ocena: 247
    Dzień dobry.
    Posiadam lampę na wysięgniku której wysokość mogę sobie dowolnie regulować. Mam też do niej kabel (sprężynkę), który chcę zamocować. I jak uchwyt w lampie bez problemu zamontuję/zamocuję, tak mam problem ze znalezieniem czegoś co mógłbym zastosować po stronie sufitu.
    Najlepiej gdyby ten uchwyt kablowy był mocowany do sufitu, i był wygięty o 90 stopni, tak aby przymocowany kabel był już skierowany w dół.
    Czy istnieje coś takiego? Trochę pokopałem internet i znalazłem taki uchwyt do lamp ogrodowych, ale był "prosty", tj bez wygięcia 90 stopni, i po kilkudziesięciu opuszczeniach lampy pękł. Może to być rozwiązanie przemysłowe, byle by spełniało funkcję :)
    Kabel nie jest gruby - 3x0,75mm. Średnica zewnętrzna około 7mm.
  • #2 21603089
    clubber84
    Poziom 38  
    Ocena: 1669
    Witam,
    Świr napisał:
    Posiadam lampę na wysięgniku...

zdjęcia warte więcej niż tysiąc słów, bo lamp na wysięgniku mamy do wyboru do koloru.

Pozdrawiam
  • #3 21603102
    Świr
    Poziom 34  
    Ocena: 247
    Zdjęcia dopiero po weekendzie będę mógł zrobić. Ale lampa i wysięgnik nie mają znaczenia. Chcę akurat to pominąć - uchwyt będzie przymocowany bezpośrednio do sufitu, a nie wysięgnika. Chodzi mi o coś takiego

Sufitowy uchwyt kablowy 90° do lampy na wysięgniku – pomoc w znalezieniu.

tylko z kablem wyprowadzonym w dół a nie w bok.
REKLAMA