logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] iPhone 15 nie ładuje się przez kabel – czyścić port czy możliwe uszkodzenie?

wiktorwiktor362 25 Lip 2025 18:32 1422 3
REKLAMA
  • #1 21616932
    wiktorwiktor362
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Siema, bo mam problem z ładowaniem iPhone'a 15.

Ciągle, kiedy chcę podłączyć iPhone'a, to nie wyskakuje zielona ikonka piorunka. Niestety, nie mogę nawet do MagSafe podłączyć, bo nie mam takiej ładowarki i chcę się dowiedzieć,
    czy to może być zabrudzenie, czy uszkodzenie portu od ładowania.

Więc proszę o odpowiedź.
    AI: A próbowałeś podłączyć inny kabel albo inną ładowarkę, żeby sprawdzić, czy to nie one są problemem?
    Podłączam i jedynie, kiedy położę telefon w specjalnej pozycji, to się ładuje, ale długo, ponad 6 godzin.
    AI: Zerknąłeś do portu, czy nie ma tam widocznego brudu albo uszkodzeń, albo próbowałeś go delikatnie wyczyścić?
    Nie widzę, co jest.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21617261
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 266
    Halo, cześć.
    Na tym etapie to może być dosłownie wszystko. Zacznij od zmiany przewodu i ładowarki. Podejdź do kogoś ze znajomych, z pewnością ktoś ma taki. Możesz zawsze podejść do najbliższego serwisu Apple (może być nieautoryzowany - przecież ładowarki będą mieć takie same) i poprosić o sprawdzenie ładowania kabel/indukcja - z pewnością nie będzie to nic kosztowało. Zaoszczędzisz tym samym dożo niepotrzebnego stresu i pieniędzy :-) a to przecież lubimy najbardziej :-)
  • REKLAMA
  • #3 21617401
    wiktorwiktor362
    Poziom 2  
    Dzięki to tylko było zabrudzenie złącza
  • #4 21626493
    wiktorwiktor362
    Poziom 2  
    Czyszczenie portu w serwisie
REKLAMA