logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra J Android Radio – brak sygnału z kamery cofania na CVBS-IN-1, podłączenie

krystian0x 30 Lip 2025 00:01 402 1
REKLAMA
  • #1 21620720
    krystian0x
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam, mam problem z podłączeniem kamery w Astrze J Radio Android. Wie ktoś, co mogłem zrobić źle?
    - Podłączyłem przewody zasilające kamerę pod masę z wiązki klapy i plus ze światła cofania (podświetlenie kamery świeci – także jest okej).
    - Zmostkowałem plus z zasilania kamery z czerwonym przewodem idącym razem z przewodem sygnałowym do radia.
    - Podłączyłem przewód sygnałowy do przewodu CVBS-IN-1 z radia (z przewodów został tylko Video Out, więc raczej musi być ten CVBS).
    Ale nie wiem, co zrobić z czerwonym przewodem, na którym jest zasilanie ze światła cofania.
    Gdy wrzucę wsteczny, obraz z ekranu zmienia się na obraz kamery cofania, lecz nie wyświetla nic – pokazuje brak sygnału. (Przed montażem kamery też tak było, więc moim zdaniem wychodzi na to, że wyświetlacz bierze sygnał do przełączenia na kamerę cofania z CAN BUS).
    Wie ktoś, co mogłem zrobić źle?
  • REKLAMA
  • #2 21620738
    mw1983marcin
    Poziom 25  
    Ocena: 174
    Radio bierze sygnał z canbusa , ja nie mam kamery założonej a po wrzuceniu wstecznego przeskakuje na czarny obraz i linie skrętne
REKLAMA