logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio PROACECITY 2020 1.5D resetuje się co 12s, wyświetla tylko logo i komunikat software loading

psyq 30 Lip 2025 07:54 282 7
REKLAMA
  • #1 21620815
    psyq
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Cześć.
    Mam problem z radiem (PROACE CITY z 2020 r. 1.5 D). A mianowicie radio resetuje się co jakieś 12 s. Nie ma możliwości upgrade'u softu.
    Generalnie nic nie działa, wyświetla tylko logo marki. Ewentualnie co jakiś czas wyświetla komunikat "Software loading on demand...
    WARNING: System has limited functionality.
    Miał może ktoś taki przypadek? Jak to ugryźć? Od czego zacząć. Do serwisu nie będę jechał, bo skasują mnie na grubą kasę jak zawsze... (auto po gwarancji)

Komunikat na ekranie radia: Software loading on demand... System has limited functionality
    [align=left][/align]
  • REKLAMA
  • #2 21620943
    waltersalata
    Poziom 25  
    Ocena: 286
    Samo się tak stało czy było grzebane?
  • REKLAMA
  • #3 21621003
    psyq
    Poziom 11  
    Samo, z dnia na dzień...
  • REKLAMA
  • #4 21621016
    danielzy
    Poziom 31  
    Ocena: 314
    Podejrzewam że jak chcesz naprawić radio to i tak się na serwisie skończy. To młode auto i ciężko będzie znaleźć kogoś kto będzie miał software do tego radia. Spróbuj jeszcze go odłączyć od zasilania na parę minut może reset pomoże. Druga opcja zakup używanego.
  • #5 21621044
    psyq
    Poziom 11  
    Generalnie software mam, dostępny jest na oficjalnej stronie koncernu PSA. Problem jest w sprzęcie. Gdzieś trafiłem na filmik, w którym gość ukazuje rozwiązanie problemu, tyle że w starszym aucie z koncernu PSA. Objawy podobne, gość pokazuje, że w radiu jest karta SD jako pamięć. Jest na niej kilka partycji. Gość klonuje kartę i radio ożyło. Pytanie, czy w tym modelu jest podobnie. Niestety, żeby wyjąć radio, trzeba rozebrać pół auta ;).
  • #6 21621050
    danielzy
    Poziom 31  
    Ocena: 314
    Ja bym na początek podjechał do serwisu może nie będzie aż tak drogo.
  • #7 21621055
    waltersalata
    Poziom 25  
    Ocena: 286
    psyq napisał:
    Samo, z dnia na dzień...

Nie miales przypadkiem problemow z zasilaniem? Francuskie auta nie lubia zaników prądu, potrafią się rozsypać.
  • REKLAMA
  • #8 21621082
    psyq
    Poziom 11  
    Nie zauważyłem problemów z zasilaniem... Aku sprawny, ładowanie też OK.

Podsumowanie tematu

✨ Radio samochodowe PROACECITY 2020 1.5D doświadcza problemu ciągłego resetowania co około 12 sekund, wyświetlając jedynie logo marki oraz komunikat "Software loading on demand .. WARNING: System has limited functionality." Użytkownik nie ma możliwości aktualizacji oprogramowania i poszukuje sposobów diagnozy oraz rozwiązania problemu bez konieczności wizyty w serwisie, która wiązałaby się z wysokimi kosztami. Problem wskazuje na potencjalne uszkodzenie oprogramowania lub błędy systemowe, które powodują nieprawidłowe uruchamianie i ograniczoną funkcjonalność urządzenia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA