logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AX LION NS – szukam firmware z obsługą tytułów nagrań EPG

wojfran 01 Sie 2025 17:43 570 1
REKLAMA
  • #1 21623297
    wojfran
    Poziom 2  
    Witam,
    Proszę o wsparcie odnośnie dekodera AX LION NS.
    Działa u mnie od kilku dni. Kupiłem go ze względu na unikalną opcję, jaką posiada/ł – nadawanie tytułów nagraniom zgodnie z EPG.
    Niestety moja wersja oprogramowania tego nie wspiera. Szukałem tu: https://www.axtechnology.eu/downloads/ – jest tylko do wersji z jednym portem USB. W moim tunerze są dwa. Poniżej dane:
    Biblioteki: STB T2/C GX
    Aplikacja: DVBT2_SDK_V2.5.1
    Wersja sprzętu: CYGNUS_V1.0
    Informacje o sprzęcie: 4 MB Flash / 64 MB DDRAM
    Data softu: 2024-09-25 20:22:16

Nie chciałbym namieszać, wgrywając niewłaściwy soft, dlatego zastukałem na Forum z prośbą o wsparcie.
    Może ktoś posiada namiar na wersję firmware wspierającą te napisy?
    Pozdrawiam, Franek

Ekran informacji systemowych dekodera AX Lion NS z danymi o firmware i sprzęcie

AI: Czy próbowałeś już kontaktować się bezpośrednio z producentem lub oficjalnym wsparciem technicznym AX w sprawie firmware z obsługą tytułów nagrań z EPG? Jeśli tak, czy otrzymałeś jakieś konkretne informacje?
    Próbowałem, nie odpisał mi :(
    AI: Czy możesz podać dokładny numer seryjny tunera lub inne oznaczenia sprzętu (np. z tabliczki znamionowej lub płyty głównej)? To może pomóc w znalezieniu właściwej wersji firmware.
    Proszę, podaję dane z tabliczki znamionowej:
    model: AX Lion NS | CODE: GSD0921T2CLNS
    I pod kodem paskowym widnieje:
    LAS2112400905
  • REKLAMA
  • #2 21632365
    funzen
    Poziom 25  
    Ocena: 251
    Po opisie widać że dekoder pracuje na nowym procesorze a dokładnie na jednym z trzech podanych niżej
    GX6705
    GX6706S5
    GX6706H5
    Co widać po wersji sprzętu: CYGNUS_V1.0
    Możesz zapytać się kolegi wilku66 on pisał do serwisu może ma aktualny namiar do nich.
    Poza tym wgrywanie od innego dekodera softu wiąże się z utratą gwarancji i dodatkowo trzeba posiadać pilota od dekodera co wgraliśmy soft.
    Można oczywiście w dekoderach na procesorach GX dopasować soft i zmienić kody pilota ale to większa zabawa.
    Szczególnie jak nie masz fizycznie u siebie danego dekodera do testowania.
    Przed wgrywaniem softu z innego dekodera bezwzględnie należy zrobić kopię
    oryginalnego softu z dekodera na pendrive.
REKLAMA