logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy A12 – jak odblokować telefon bez hasła, brak menu recovery po resetowaniu

michaltokarski9520 04 Sie 2025 19:45 1242 6
REKLAMA
  • #1 21625932
    michaltokarski9520
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem. Siostra zapomniała hasło do telefonu Samsung Galaxy A12 i nie mogę go odblokować. Próbowałem zrobić reset przyciskami, ale nie włącza się żadne menu, tylko telefon uruchamia się normalnie. Czy można jakąś szpilką zresetować w tych dziurkach, albo czy jest jakiś program? Bo nie wiem, co robić. Wstawiam screen z problemem. Nie ma żadnej opcji "zapomniałem hasło" itp., tylko jak wpiszę złe hasło, to ten błąd.

Ekran blokady telefonu Samsung z komunikatem o zbyt wielu nieudanych próbach
    AI: Czy telefon był wcześniej zalogowany na jakieś konto Google lub Samsung i czy masz dostęp do tych danych?
    Ma konto Google siostry, ale na innym telefonie, nie mam i nie pamiętam hasła.
    AI: Czy telefon był kiedykolwiek rootowany albo miał wgrywane jakieś niestandardowe oprogramowanie (np. custom recovery)?
    Nie
  • REKLAMA
  • #2 21625945
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 601
    Nie można zapomnieć hasła, więc przyciśnij siostrę by sobie go przypomniała.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21626373
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1292
    W przypadku Samsunga, zeby wejsc w recovery tel musi byc podpiety kablem do komputera.

Oczywiscie po wymuszonym resecie do fabrycznych wskoczy blokada FRP, czyli trzeba bedzie sie albo zalogowac na uzywane wczesniej na tym telefonie konto Google, badz podac poprzedni kod blokady.
  • #5 21626767
    michaltokarski9520
    Poziom 3  
    >>21626373 Ok, ale jak podłączam, to tylko jest opcja ładowania. Jak to uruchomić? Jakie klawisze czy coś, bo próbuję i tylko się udaje, jakby go od nowa uruchomić bez tych opcji.
  • REKLAMA
  • #6 21626772
    wiktorwiktor362
    Poziom 2  
    >>21625932 >>21625932 Spróbuj odpalić na PC lub laptopie program Odin3. Warto podłączyć do laptopa i przytrzymać przycisk power oraz pogłaśniania, aż pojawi się logo.
  • #7 21626808
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1292
    michaltokarski9520 napisał:
    >>21626373 ok ale jak podłączam to tylko jest opcja ładowania i jak to uruchomić? Jakie klawisze czy coś bo próbuje i tylko się udaje jakby go od nowa uruchomić bez tych opcji.

Telefon wylaczony, wcisnij wlacznik + klawisz podglaszania i od razu podlacz kablem do komputera.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odblokowaniem telefonu Samsung Galaxy A12, ponieważ siostra zapomniała hasła. Próba resetu urządzenia za pomocą przycisków fizycznych nie powoduje pojawienia się menu recovery, a telefon uruchamia się normalnie. Nie ma opcji „zapomniałem hasła”, a po wpisaniu błędnego hasła pojawia się błąd. Telefon nie był rootowany ani nie miał wgrywanego niestandardowego oprogramowania. Użytkownik posiada konto Google siostry, ale nie zna hasła i nie ma dostępu do tego konta na innym urządzeniu. W dyskusji nie pojawiły się skuteczne metody obejścia blokady, a brak menu recovery uniemożliwia standardowy reset fabryczny. Nie ma możliwości zresetowania telefonu za pomocą fizycznych otworów (np. szpilką). Sytuacja wymaga odzyskania dostępu do konta Google lub skorzystania z autoryzowanych narzędzi serwisowych Samsunga.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA