logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6310i - zasięg jest, ale brak połączeń. Co może być przyczyną?

krzak9 18 Gru 2005 23:43 1059 4
REKLAMA
  • #1 2096545
    krzak9
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Na początku telefon miał problem ze znalezieniem zasiegu.Zrobiłem wygrzewanie. Teraz zawsze mam zasieg.Ale czasami nie mogę się nigdzie dodzwonić.A do mnie dodzwonic jest się jeszcze trudnij. Co zrobić w takiej sytuacji ??
  • REKLAMA
  • #2 2096588
    wierus1
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Witam

mozna wykompac potem podlac topnikiem PA i switch i wygrzac od dołu ! moze pomoze! jesli nie to switch do wymiany i powinno byc ok!

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2096595
    ftb
    Poziom 35  
    Ocena: 100
    no więc albo jeszcze raz przelutuj Mjolnera ew PA wymień ale.: zobacz jaki masz sygnał (porównaj z innym).Jak słaby to sprawdz antenę(na krawędzi plastiku może byc przetarta ścieżka).Można włożyc wyprostowany spinacz biurowy do gniazda ant zew.Jak coś jest nie tak z anteną i dojsciem do tego miejsca to na spinaczu od razu poprawa.Czasami możesz pracować na jednym paśmie(drugie uszkodzone np diplexer) gdzie nadajniki są słabsze.
  • REKLAMA
  • #4 2096625
    krzak9
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Chciałbym dodać, że ja zbytnio sie na tym nie znam. Wygrzewanie zrobiłem przy pomocy suszarki do włosów.Dodatkowo przeczyściłem styki od anteny sprytusem.
  • #5 2096628
    matiksm
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    ftb mial na mysli troche inne wygrzewanie... Obawiam sie ze niewiele zdzaialasz takim sprzentem. Bez stacji hot-air to niema co podchodzic.
    pozdraiwam
REKLAMA