Cześć
Dla tych co będą w temacie Behringera X32 to zapewne nie problem.
Sytuacja następująca z jaka miałem do czynienia i sprawiła pewne zamieszanie.
W roli głównej X32 - promptery - laptop jako źródło Video jednocześnie z Audio.
Video przez spliter po HDMI i następnie na promptery
Audio na X32 i Fronty i odsłuchy.
Problem z tym że jest spore opóźnienie Video. Niestety nie mam wpływu na materiały Video - jedne maja tylko tekst przesuwający sie jak w prompterze i nie ma problemu ale sa osoby które maja pliki Karaoke typowe z I-Sing nawet z latająca kropeczką i tu jest problem - bo Audio leci normalnie a Video z opóźnieniem.
I tu pytanie
Jak mogę dowolnie opóźnić Audio z danego kanału - wiadomo tylko na tym konkretnym gdzie wchodzi audio z laptopa - wtedy dostosuję że podklad Audio zsynchronizuję pod Video.
Dodatkowo nadmienię że na kablu HDMI nie ma aż takiego problemu ale gdy użyję transmisji bezprzewodowej to robi się mega problem.
Mam X32 od wielu lat - znam wszystkie podstawy - jednak nadal się uczę trików wypracowanych przez innych.
Prosze mnie nie krytykować bo wszyscy nie mieliśmy o czymś wiedzy.
Dziękuję serdecznie za ewentualną konkretną pomoc.
Grzesiek tel. 502-812-675
Dla tych co będą w temacie Behringera X32 to zapewne nie problem.
Sytuacja następująca z jaka miałem do czynienia i sprawiła pewne zamieszanie.
W roli głównej X32 - promptery - laptop jako źródło Video jednocześnie z Audio.
Video przez spliter po HDMI i następnie na promptery
Audio na X32 i Fronty i odsłuchy.
Problem z tym że jest spore opóźnienie Video. Niestety nie mam wpływu na materiały Video - jedne maja tylko tekst przesuwający sie jak w prompterze i nie ma problemu ale sa osoby które maja pliki Karaoke typowe z I-Sing nawet z latająca kropeczką i tu jest problem - bo Audio leci normalnie a Video z opóźnieniem.
I tu pytanie
Jak mogę dowolnie opóźnić Audio z danego kanału - wiadomo tylko na tym konkretnym gdzie wchodzi audio z laptopa - wtedy dostosuję że podklad Audio zsynchronizuję pod Video.
Dodatkowo nadmienię że na kablu HDMI nie ma aż takiego problemu ale gdy użyję transmisji bezprzewodowej to robi się mega problem.
Mam X32 od wielu lat - znam wszystkie podstawy - jednak nadal się uczę trików wypracowanych przez innych.
Prosze mnie nie krytykować bo wszyscy nie mieliśmy o czymś wiedzy.
Dziękuję serdecznie za ewentualną konkretną pomoc.
Grzesiek tel. 502-812-675