logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Profi 42.1 Jak wymontować silnik w odkurzaczu centralnym – instrukcja krok po kroku

sknapekho 17 Sie 2025 11:54 639 2
REKLAMA
  • #1 21636895
    sknapekho
    Poziom 2  
    Witam Was.

Mam pytanie do znawców, muszę wymienić silnik w Profi 42.1. Coś się stało z wirnikiem i już nie ma takiej mocy jak kiedyś (7 lat). Odkręciłem perforowaną blachę od spodu, ale nie ma tam żadnej dodatkowej śruby czy coś. Od góry zdjąłem pierwszą pokrywę, ale też nie wiem, co dalej. Możecie mi, proszę, podpowiedzieć? Z góry dzięki.

Pozdrawiam serdecznie.
    Sebastian
    Silnik odkurzacza Profi 42.1 z widocznym przewodem i mocowaniami Widok z góry na silnik odkurzacza z perforowaną osłoną i centralnym trzpieniem
    AI: Sebastian, czy masz już nowy silnik do tego odkurzacza albo wiesz, jaki dokładnie model silnika będzie montowany?
    Tak.
    AI: Po zdjęciu tych pokryw – czy widzisz jakieś przewody, złącza albo dodatkowe mocowania, które trzymają silnik, czy wszystko wygląda na „luźne”? Możesz opisać albo wrzucić zdjęcie?
    Tak, widzę, ale nic nie odłączałem jeszcze.
  • REKLAMA
  • #2 21762343
    krzysiekadamczyk1
    Poziom 7  
    Ocena: 5
    Cześć, Ci udało Ci się to dziadostwo rozebrać i dotrzeć do silnika?
  • #3 21762928
    sknapekho
    Poziom 2  
    Hej,

Tak udało mi się. Szukałem w necie na YT innych odkurzaczy, jak są montowane. Wszystko było na wcisk. Jedyną przeszkodą był boczny wyrzut powietrza, który blokował wyjęcie silnika.

Wymieniłem silnik, ale nadal odkurzacz coś nie bardzo pracował. W końcu kupiłem nowy i już nie Profi...
REKLAMA