logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Multiroom TV Polsat po światłowodzie – opinie o jakości i działaniu usługi

18 Sie 2025 12:12 2733 6
REKLAMA
  • #1 21637836
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 21638486
    netTv
    Poziom 32  
    Ocena: 579
    O co pytasz, konkretnie?
  • REKLAMA
  • #3 21638519
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 21639333
    netTv
    Poziom 32  
    Chodzi raczej o odtwarzaniu/odbieraniu kontentu przez Internet zamiast anteny satelitarnej.
    Kto ma być dostawcą internetu przez światłowód?
    Jeśli Plus, Netia lub Orange nie ma problemu.
    Ważne aby każdy dekoder miał dobry sygnał, czyli w przypadku np. podłączenia po Wifi dobrej jakości sygnał w miejscu odbioru.
    Śwtłowód w tym przypadku dostarczy wystarczające pasmo.
    Multiroom to usługa dodatkowa do usługi telewizyjnej i wymaga aby dekoder multiroom był połączony w sieci LAN z dekoderem głównym. Odbiór telewizji odbywa się bezpośrednio przez internet z IPTV Headend PB.
    Mam Orange 1 Gb/s i działa jak trzeba na dekoderach PB 4k.
  • #5 21639343
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 21639372
    netTv
    Poziom 32  
    Chyba nie zrozumiałeś przekazu telewizja Polsat Box działa wyłącznie na internecie świadczonym przez określonych operatorów.Poczytaj trochę na stronie Polsat Box https://www.polsatbox.pl/uploaded-files/reg-repo/Lista_operatorow_wspolpracujacych_z_CP.pdf
    Po drugie napisałem jasno, że ja korzystam ze światłowodu Orange dlatego że na światłowodzie Orange telewizja Polsat Box również działa, a dekoder mam Polsat Box 4K Wszystko w temacie I usługa działa bez problemu.
    Dekoder główny jest podłączony przewodem do sieci LAN a dekoder Multiroom przez wi-fi obydwa dekodery mają w routerze w dhcp wpisane stałe IP.
  • #7 21639474
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy przejścia z tradycyjnej telewizji satelitarnej Polsat na usługę telewizji po łączu światłowodowym, z zachowaniem funkcji multiroom. Użytkownicy rozważają jakość i stabilność sygnału TV realizowanego przez internet światłowodowy oferowany przez Polsat, zwracając uwagę na kwestie techniczne takie jak kompatybilność dekoderów, wymagania sprzętowe, oraz ewentualne ograniczenia w funkcjonowaniu multiroom. Wskazuje się na konieczność posiadania odpowiedniego modemu światłowodowego oraz dedykowanych dekoderów Polsat Box, które obsługują usługę IPTV i multiroom. Podkreślono, że jakość obrazu i stabilność połączenia zależą od przepustowości łącza światłowodowego oraz konfiguracji sieci domowej. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami dotyczącymi płynności działania usługi, dostępności kanałów oraz integracji z innymi urządzeniami w ramach multiroom.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA