Znaczy jak go wsadzisz do wyswietla ci się w mój komputer ikona z podpisem Audio CD???
Jak tak, to albo napęd(y) ci padł(y), albo masz coś namieszane w kompie.
Natomiast jeżeli możesz po kliknięciu prawym i "Otwórz" zobaczyć właściwe pliki,dokumenty czy coś (a nie Track00, 01, itd...) to kwesta ustawień autoplaya, tam gdzie mówiłem.
System XP czy starszy?
Problem polega na tym, że komputer rozpoznaje wszystkie płyty CD jako płyty audio zamiast danych. Możliwe przyczyny to uszkodzony napęd optyczny lub błędne ustawienia systemowe dotyczące autoodtwarzania. W systemie Windows XP można zmienić domyślne akcje dla typów plików i napędów CD w panelu sterowania, w opcjach folderów i autoodtwarzania, jednak w tym przypadku zmiany nie przynoszą efektu. Jeśli po wybraniu opcji "Otwórz" można zobaczyć pliki danych, problem dotyczy ustawień autoodtwarzania, natomiast jeśli ikona płyty w "Mój komputer" jest oznaczona jako Audio CD, może to wskazywać na uszkodzenie napędu. Zalecane jest wyczyszczenie optyki napędu oraz aktualizacja BIOS-u komputera. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.