Wykonałem jakiś kilka lat temu dzwonek ze starego telefonu. Działa już tak kilka lat, ale jakiś czas temu musiałem wymienić szybkę w dzwonku i wkleiłem ją na klej do szyb aby się już nie odklejała. Niestety pojawił się problem. Szyba jest teraz dalej od telefonu i ekran nie łapie już palca, i nie działa ekran dotykowy. Do tej pory łączyłem się z nim przez Bluetooth i używałem myszki bezprzewodowej, gdy chciałem zmienić ustawienia. Niestety któregoś dnia włączyłem tryb samolotowy, aby zresetować połączenie internetowe, i straciłem komunikację przez Bluetooth.
W związku z tym mam pytanie:
Czy istnieje jakiś sposób aby z Arduino lub innego urządzenia "udawać ludzki palec", ale tak, aby działał z większej odległości (szkło 2 mm +1 mm wolnej przestrzeni). Gdyby dało się zrobić coś takiego, mógłbym włączyć Bluetooth w telefonie i obyłoby się bez demontowania panelu dzwonka.
W związku z tym mam pytanie:
Czy istnieje jakiś sposób aby z Arduino lub innego urządzenia "udawać ludzki palec", ale tak, aby działał z większej odległości (szkło 2 mm +1 mm wolnej przestrzeni). Gdyby dało się zrobić coś takiego, mógłbym włączyć Bluetooth w telefonie i obyłoby się bez demontowania panelu dzwonka.