logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z alarmem AMIO CA14 VW Polo 2003 r 3D po uzbrojeniu zaczyna wyć syrena

kesyadam1984 23 Sie 2025 11:20 279 3
REKLAMA
  • #1 21642176
    kesyadam1984
    Poziom 2  
    Witam

Mam problem z montażem, a raczej z połączeniem alarmu AMIO CA14 z autem VW Polo z 2003 roku, 3-drzwiowym, który posiada centralny zamek "z kluczyka" i chciałem wyposażyć go w centralny zamek z pilota. Zakupiłem zestaw z alarmem AMIO CA14, podłączyłem według schematu i rad na forum, jakie znalazłem. Podsumowując, borykam się tylko z problemem, że jak auto odstawię, zamykam na pilocie drzwi — wszystko się ładnie rygluje, domykanie szyb działa, ale po 15 s zaczyna wyć syrena i tak się męczę z tym już 2. dzień. Proszę o rady; podpiąłem się do centralki według rad z forum i schematu alarmu, który załączam. Ewentualnie proszę o rady, jaki zestaw alarmowy lub tylko centralny zamek radiowy zakupić; z góry będę wdzięczny za rady.

Instrukcja alarmu AMIO CA14 z diagramami podłączeń i opisem działania
    AI: Czy możesz dokładnie opisać, w które miejsca w instalacji auta podłączyłeś przewody alarmu (szczególnie czujniki drzwi, masę, zasilanie)?
    Zasilanie wpięte pod akumulator, masa tak samo, czujnik otwarcia drzwi pod lampkę.
    AI: Czy kontrolka alarmu (dioda LED) sygnalizuje naruszenie strefy lub błąd w momencie, gdy zaczyna wyć syrena? Czy alarm wyje także po zamknięciu auta z kluczyka, czy tylko po użyciu pilota?
    Tylko po użyciu pilota.
  • REKLAMA
  • #2 21642187
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3266
    kesyadam1984 napisał:
    podpiąłem się z centralką według rad z forum i schematu alarmu który załączam

Napisz dokładnie jak się podłączyłeś do samochodu - schemat producenta to 10% informacji.

Zamykanie i otwieranie centralnego zamka działa z alarmu ?
    Odłącz WSZYSTKIE linie wyzwalające czujników drzwi, klapy silnika, bagażnika, itp. - czyli niebieski przewód z wiązki centralki.
    Odłącz również czujnik wstrząsowy.
    Podłącz TYLKO +12V zasilania (czerwony) oraz masę (czarny) oraz przewody sterujące centralnym zamkiem i domykaniem szyb (fioletowy), sygnał sterujący syrenkę (różowy) i ewentualnie zostaw sterowanie kierunkowskazami (2x brązowe).

Napisz czy nadal wyzwala alarm.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21642225
    kesyadam1984
    Poziom 2  
    >>21642187

Teraz mam podłączone w nast. sposób:

Zworki na PCB według schematu
    Przewody wg schematu
    z auta niebiesko-biały --------- sygnał z centralki zamknięcia <biały>, oraz sygnał z centralki otwarcia |< czarno-biały z rezystorem 180 Ω >
    12 V do akumulatora
    - masa do akumulatora
    przewód od centralki do syrenki <różowy> do czerwonego od syreny, masa syreny do akumulatora
    żółty i żółto-czarny z centralki złączone i do masy dane

fioletowy z centralki do niebiesko-białego z drzwi auta

teraz zamyka i otwiera drzwi z pilota, ale po otwarciu sam się uzbraja alarm
  • #4 21642406
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3266
    kesyadam1984 napisał:
    Teraz mam podłączone w nast. sposób:

Powyżej napisałem Ci, jak testowo podłączyć centralkę.
    Zrób to i napisz czy nadal jest to samo.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA