Witam, może tutaj ktoś mi podpowie, co nie tak, może zrobiłem... Przerzucałem silnik w swojej Audi A4 B5 1.9 TDI 90 KM 1Z z Passata B5, też ten sam motor... Ustawiłem rozrząd na blokady, czyli jedna w wałek z tyłu na głowicy, zablokowane koło pompy na trzpień oraz wał korbowy, po sprawdzeniu czy "0" na kole zamachowym jest widoczne w skrzyni... Narysowałem sobie znaki dla sprawdzenia, zdjąłem blokady, po nałożeniu paska dwa obroty wałem "na sucho", znaki się zgrały i próba rozrusznikiem, a tu zonk... Auto ledwo odpaliło, a przez pompowtryskiwacz na 2. cylindrze wywala paliwo pod ciśnieniem... Gdzie popełniłem błąd... Pomóżcie dobrzy ludzie...
AI: Powiedz proszę, czy pompowtryskiwacze przekładałeś ze starego silnika, czy zostawiłeś te, które były w nowym?
Przekładałem ze starego, bo miałem tylko sam goły słupek
AI: Czy podczas przekładki wymieniałeś lub sprawdzałeś uszczelki pod pompowtryskiwaczami, szczególnie na 2. cylindrze?
Tak, sprawdzałem, a paliwo wywala pod ciśnieniem przez górę, tak jak tłok wypychał paliwo
AI: Powiedz proszę, czy pompowtryskiwacze przekładałeś ze starego silnika, czy zostawiłeś te, które były w nowym?
Przekładałem ze starego, bo miałem tylko sam goły słupek
AI: Czy podczas przekładki wymieniałeś lub sprawdzałeś uszczelki pod pompowtryskiwaczami, szczególnie na 2. cylindrze?
Tak, sprawdzałem, a paliwo wywala pod ciśnieniem przez górę, tak jak tłok wypychał paliwo