logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes W203 Coupe – wycieraczki przednie pracują ciągle mimo czystej szyby, czujnik deszczu

cyborg39 26 Sie 2025 07:51 171 0
REKLAMA
  • #1 21644790
    cyborg39
    Poziom 29  
    Ocena: 542
    Odkąd mam W203 Coupe, mam problem z pracą przednich wycieraczek. Nadmienię że przednia szyba wyposażona jest w czujnik deszczu. Otóż, jeżeli manetka jest w pozycji I, to po uruchomieniu silnika wycieraczki stoją w miejscu jak należy, ale po kilkudziesięciu sekundach zaczynają pracować non stop, bez przerwy, mimo zupełnie czystej szyby. Jeżeli manetkę obrócę w pozycję II to wycieraczki zatrzymują się i można normalnie jeździć autem. Dalsze pozycje działają już prawidłowo, tzn. praca non stop wolna i szybka. Ale dodam jeszcze o takim felerze - jak już jeżdzę na II pozycji, to ZAWSZE kiedy wsiadam do auta i przekręcam kluczyk na zapłon, wycieraczki wykonują 1 ruch. Przez to porysowały mi szybę jak auto długo stało i szyba była mocno zakurzona. Jest to strasznie denerwujące, ruch po suchej, brudnej szybie. Za KAŻDYM razem po przekręceniu kluczyka.
    Teraz pytanie - czy problem tkwi w manetce, czy w czujniku deszczu, czy może w przednim SAM-ie?
  • REKLAMA
REKLAMA