Ostatnio zainstalowałem Linuksa Mint obok Windowsa. Wszystko ładnie grało, gdy na dysku rozruchowym był Windows 10 na dysku SSD, a na drugim był Linux Mint na dysku HDD. Wystarczyło w BIOS-ie zmienić kolejność rozruchu. Ale zachciało mi się zrobić tak, że na głównej partycji rozruchowej jest teraz Linux Mint, a Windowsa chciałem dodać jako drugi system. Oczywiście najpierw zrobiłem klon Windowsa na jeszcze jednym dysku HDD od starego komputera. Ale teraz, gdy uruchamiam komputer, to tylko odpala się Linux, choć w BIOS-ie jest widoczny drugi dysk z Windowsem. Zmieniam kolejność bootowania, ale zawsze odpala się Linux. Czyli Windows z Linuxem mógł współdziałać na jednym komputerze, ale Linux z Windowsem już nie? Ja Linuksa ściągnąłem za pomocą Rufusa na dysk, gdzie był zainstalowany Windows. Mam taką kieszeń do dysków HDD i inny komputer — jak podłączam tego Windowsa, to widzi ten dysk, ale BIOS w moim komputerze już nie. A zrobiłem nawet tak, że w komputerze odłączyłem dysk SSD, na którym jest Linux, i podłączyłem tylko HDD z Windowsem i nic — komputer nie uruchamia się, na okrągło coś tam naprawia.
Dodano po 16 [minuty]:
witam, ostatnio przesiadłem się z windowsa na lnuxa i jak piszę jakiś post to cały czas pokazuje mnie błędy ortograficzne. Nawet jak piszę teraz , gdy wchodzę w Pisownia na dole tam pod ramką to nic tam nie ma o sprawdzaniu ortografii. Na linuxie zainstalowałem juz pakiet językowy Polski w Moziili też zaznaczyłem na język Polski a mimo to cały czas u was pokazuje mnie błędy ortograficzne . Prośba jak to naprawić dopiero co ogarniam tego linuxa
Dodano po 16 [minuty]:
witam, ostatnio przesiadłem się z windowsa na lnuxa i jak piszę jakiś post to cały czas pokazuje mnie błędy ortograficzne. Nawet jak piszę teraz , gdy wchodzę w Pisownia na dole tam pod ramką to nic tam nie ma o sprawdzaniu ortografii. Na linuxie zainstalowałem juz pakiet językowy Polski w Moziili też zaznaczyłem na język Polski a mimo to cały czas u was pokazuje mnie błędy ortograficzne . Prośba jak to naprawić dopiero co ogarniam tego linuxa