logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Interfejs do flashowania ACDELCO E87 na stage 1 w Opel Astra J 1.7cdti

Karol_2302 27 Sie 2025 20:05 630 2
REKLAMA
  • #1 21646330
    Karol_2302
    Poziom 1  
    Cześć,

Przygotowałem stage 1 dla Opla Astra J 2014 1.7 CDTI na podstawie flasha odczytanego Kess'em 5.017. Odczyt trwał bardzo długo, ok. 30 minut.
    Nie jestem jednak pewien, czy ten interfejs nie uwali tego sterownika.
    Czy może ktoś pomóc, czym można go sflashować? Czytałem na mhhauto, że ktoś flashował go Kess'em, ale nie jest to pewne. Nie mogę też oczywiście rozcinać tego sterownika, by flashować w trybie boot mode - ten tryb odpada na pewno. Pozdrawiam
    AI: Czy Twój Kess 5.017 to oryginał czy klon?
    klon
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21646699
    siewcu
    Poziom 35  
    Ocena: 458
    Karol_2302 napisał:
    ktoś flashował go Kess'em, ale nie jest to pewne

Taki jest urok tych urządzeń. Raz wyjdzie, raz nie - kiedy? Zagadka. W Warszawie i okolicach sporo tunerów, zadzwoń zapytać czy ktoś po prostu wrzuci plik. Czym wrzucić? Jak widać, KESS to potrafi, szukaj oryginału. Ew. inny sprzęt, ponowny odczyt, przerzucenie modyfikacji(bench jest pewniejszą i raczej bezpieczniejszą metodą) i wgranie, pewnie z kimś się dogadasz. Jeśli chodzi o tanie chinole to SM2 i KTFlash, aczkolwiek obawiam się, że bez wyjęcia kompa z auta się nie obejdzie(boot i tak nie obsługuje). Wrzucanie pliku po modyfikacji innym urządzeniem to zawsze duże ryzyko.
  • #3 21711492
    autodiag.mg

Poziom 21  
    Ocena: 131
    wiekszość nawet tanich flasherów robi ten sterownik bez problemu. Poza tym nawet jak uwalisz, to delco po obd ma full odczyt. i można postawić ten sterownik w inny sposób.
    Konto firmowe:
    AUTODIAG
    Skłodowskiej 91E, Lubin, 59-300 | Strona WWW: https://elektronik.lubin.pl
REKLAMA