logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] ThinkPad, Edge – Google wyszukiwanie tylko Sieć, niemożliwe przełączenie na inne kategorie

Ryyyner 28 Sie 2025 10:20 192 3
  • #1 21646787
    Ryyyner
    Poziom 2  
    Wyszukiwanie „polska” w Google z zakładką „Sieć” aktywną i niedającą się zmienić
    Dzień dobry,

Wystąpiły kłopoty z wyszukiwaniem Google na przeglądarce Microsoft Edge na moim ThinkPadzie. Surfowałem dziś rano po sieci i nagle mój kot poprosił mnie, żebym wypuścił go przez okno na dach. Niestety, przy okazji położył swoje łapy na klawiaturze i prawdopodobnie doszło do kombinacji klawiszy, a następnie niekontrolowanej zamiany ustawień. Skutek? Wszystko, co próbuję wyszukać w Google, zostaje zawężone do kategorii "Sieć". Dosłownie nie można przełączyć tej kategorii ani zawęzić wyników wyszukiwania na "Grafikę", "Wiadomości" lub "Mapy" itp.

Jak rozwiązać ten problem?

Dane komputera:
    Nazwa: DESKTOP-9DUVKFH
    Pamięć RAM: 16 GB
    Intel(R) Core(TM) i5-7200U CPU
    64-bitowy system operacyjny: Windows 10 Pro
    AI: Czy ten sam problem z wyszukiwaniem w Google (brak możliwości przełączenia kategorii) pojawia się również w innych przeglądarkach, np. Chrome lub Firefox, czy tylko w Edge?
    Eksperymentalnie wszedłem na Google Chrome i kłopot z Edge tam nie występuje. Na laptopie nie ma obecnie zainstalowanych innych przeglądarek.
    AI: Czy podczas korzystania z Google jesteś zalogowany na swoje konto Google, czy wyszukujesz jako niezalogowany użytkownik?
    Podczas wyszukiwania byłem zalogowany na swoje konto Google.

EDIT: Duplikat pierwszego obrazka oraz niepowiązany z tematem wklejony przez przypadek zostały usunięte
  • Pomocny post
    #2 21647311
    milka0
    Poziom 20  
    Ocena: 114
    Niestety edge jest znany z różnych dziwnych zachowań, samoczynnego resetowania się, zawieszania i tak dalej. Spróbuj ustawień fabrycznych, czyszczenia danych albo reinstalacji. A najbardziej polecam zmianę przeglądarki na jakąkolwiek inną ;)
  • #3 21651490
    Ryyyner
    Poziom 2  
    Przyczyna kłopotów odnaleziona i zneutralizowana. Było nią rozszerzenie do przeglądarki.
    Rozwiązuję wątek.
  • #4 21651491
    Ryyyner
    Poziom 2  
    Przyczyną problemu było rozszerzenie przeglądarki Microsoft Edge, blokujące wyszukiwania AI. Wystarczyło jego usunięcie.
REKLAMA