logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia E52 T-Mobile – jak ściągnąć simlocka, czy JAF lub MT-Box da radę?

Marcinva 30 Sie 2025 17:09 201 4
REKLAMA
  • #1 21648796
    Marcinva
    Poziom 13  
    Ocena: 44
    Witam.
    Posiadam Nokie E52 ma ona logo na obudowie i brand T-Mobile. Gdy wkładam kartę polskiego t-mobile wywala mi komunikat "Nieważna karta SIM" więc simlock, gdy wkładam kartę niemieckiego T-Mobile D1 prosi o pin - pinu nie znam, bo karta nie moja kiedyś była w jakimś telefonie który kupiłem.
    Znalazłem po jej CODE - 0592032 T-Mobile SK SK BLACK ALU Free Navi V2 GV - MR

Raczej wątpię, aby pomogło wgranie nie brandowanego softa (?)

Mam MT-Boxa i kabel pod e52 ale nim nie idzie simlock
    Mam też JAFa ale czy nim pójdzie mi simlock ? Nie mam go pod ręką i zastanawiam sie czy jechać po niego.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21648803
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    E52 to SL3, wiec jedynie odczytanie hasha i bruteforce na GPU badz kupno kodu od operatora. Hash mozna odczytac BESTem. "Kalkulator" (w zasadzie miedzy innymi graficzna nakladke na Hashcata) znajdziesz pod wpisami kolegi @FIsiu_.
  • REKLAMA
  • #3 21648826
    Marcinva
    Poziom 13  
    blahfff napisał:
    E52 to SL3, wiec jedynie odczytanie hasha i bruteforce na GPU badz kupno kodu od operatora. Hash mozna odczytac BESTem. "Kalkulator" (w zasadzie miedzy innymi graficzna nakladke na Hashcata) znajdziesz pod wpisami kolegi @FIsiu_.

Raczej ciężko uzyskać teraz kod od operatora, tym bardziej zagranicznego - tak mi się wydaje. Czyli jafem nie ogarne tego ?
  • REKLAMA
  • #5 21649434
    Marcinva
    Poziom 13  
    gracjan55 napisał:
    Nie. Tutaj wszystko ładnie opisane Link

Wiem o tym sposobie ale mam jak na tą operacje za slaby komputer.
REKLAMA