Sorry, jeżeli taki temat już był.
Szukałem pół godziny na forum.
Zmieniłem komputer ze starego na nowszy.
Stary był Optiplex 780 z win 10.
Aktualnie jest Dell Optiplex 7050, 16GB RAM, i5-7500T, dysk Samsung SSD 860 EV0 M.2 250GB, TPM 2.0.
Sklonowałem dysk ze starego komputera na nowy programem Samsung Magician.
Wszystko działa, łącznie z loginami do różnych aplikacji.
Zostały zupgreadowane wszystkie sterowniki i zainstalowane aktualizacje do Win10.
Ale okazało się, że nie można zupgreadować Win 10 do Win 11 z poziomu aktualizacji systemu.
Pokazuje, że jest za stary procesor.
Wcześniej tego nie sprawdziłem. Mogłem kupić trochę nowszy.
Komputer jest używany do programu księgowego, Płatnika i innych do współpracy z urzędami.
Dodatkowo Office.
Nie będzie problemu z aktywacją Win 11, bo mamy subskrypcję Microsoft 365.
Czy da się zupgreadować do Win 11 bez utraty wszystkich ustawień z Win 10?
Czy jeżeli będę wgrywał Win 11 z pędraczka, to jest wtedy taka możliwość, żeby tylko zupreadować Win 10 do Win11 ze wszystkimi ustawieniami, a nie instalować nowy system?
Na początku zainstalowałem Win 11 z pendriva i zainstalował się bez problemu na tym komputerze, ale później pomyślałem żeby sklonować dysk i nie przerzucać wszystkich baz danych i ustawień ze starego.
Szukałem pół godziny na forum.
Zmieniłem komputer ze starego na nowszy.
Stary był Optiplex 780 z win 10.
Aktualnie jest Dell Optiplex 7050, 16GB RAM, i5-7500T, dysk Samsung SSD 860 EV0 M.2 250GB, TPM 2.0.
Sklonowałem dysk ze starego komputera na nowy programem Samsung Magician.
Wszystko działa, łącznie z loginami do różnych aplikacji.
Zostały zupgreadowane wszystkie sterowniki i zainstalowane aktualizacje do Win10.
Ale okazało się, że nie można zupgreadować Win 10 do Win 11 z poziomu aktualizacji systemu.
Pokazuje, że jest za stary procesor.
Wcześniej tego nie sprawdziłem. Mogłem kupić trochę nowszy.
Komputer jest używany do programu księgowego, Płatnika i innych do współpracy z urzędami.
Dodatkowo Office.
Nie będzie problemu z aktywacją Win 11, bo mamy subskrypcję Microsoft 365.
Czy da się zupgreadować do Win 11 bez utraty wszystkich ustawień z Win 10?
Czy jeżeli będę wgrywał Win 11 z pędraczka, to jest wtedy taka możliwość, żeby tylko zupreadować Win 10 do Win11 ze wszystkimi ustawieniami, a nie instalować nowy system?
Na początku zainstalowałem Win 11 z pendriva i zainstalował się bez problemu na tym komputerze, ale później pomyślałem żeby sklonować dysk i nie przerzucać wszystkich baz danych i ustawień ze starego.