logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pomoc w doborze czujnika halla do szlifierki Eibenstock EBS 125.4

szymonadamczyk000 01 Wrz 2025 19:56 213 3
REKLAMA
  • #1 21650655
    szymonadamczyk000
    Poziom 2  
    Witam. Proszę o pomoc w doborze czujnika Halla jak na zdjęciu. Jest to czujnik od regulatora obrotów szlifierki renowacyjnej Eibenstock EBS 125.4. Czujnik, poprzez plastikową obudowę łożyska, zbiera pole z pierścienia magnetycznego umieszczonego na wirniku. Niestety jest bardzo delikatny i od drgań lub wyciągania potrafi się wyłamać. Bez czujnika szlifierka po włączeniu wchodzi na obroty i przy obciążaniu staje. Po chwili powoli wstaje, także nie da się bez tego pracować. Wpisując w internecie kod z czujnika, nic nie mogę znaleźć. Może ktoś jest w stanie odkodować element i dobrać zamiennik?
    Zbliżenie na oznaczenie 336S 35L znajdujące się na obudowie czujnika Halla montowanego na płytce drukowanej.
    Zbliżenie na płytkę drukowaną z zamontowanym czujnikiem Halla oznaczonym jako 336S35L, widoczne są również inne komponenty elektroniczne.
    AI: Czy mógłby Pan zamieścić wyraźne zdjęcie czujnika Halla oraz podać wszystkie oznaczenia widoczne na jego obudowie?
    336S35L
    AI: Jakie są wymiary czujnika oraz ile ma wyprowadzeń? Czy zna Pan napięcie zasilania czujnika lub inne szczegóły techniczne (np. typ obudowy)?
    3 wyprowadzenia. Połączony z układem ATmegi
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21650687
    Jaca
    Poziom 32  
    Ocena: 217
    TLE4935L
  • REKLAMA
  • #3 21653186
    szymonadamczyk000
    Poziom 2  
    >>21650687
    Dziękuję za odpowiedź. Właśnie się nad nim zastanawiałem, bo końcówka 35L ta sama. Trochę mi ten typ zatrzaskowy nie pasował, bo musi być zmienne pole, żeby się przełączał, ale może i takie pole okrągły pierścień generuje. Zamówiłem i zobaczymy, czy będzie działać prawidłowo.
  • #4 21658445
    szymonadamczyk000
    Poziom 2  
    >>21650687
    Obie szlifierki śmigają już i utrzymują obroty przy dociskaniu, także udało się zaoszczędzić 200 euro na dwóch modułach za dwa czujniki Halla kosztujące 14 zł. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
REKLAMA