Witam. Miałem ruter Huawey B535-232 z sieci PLUS. Pracował w każdej sieci zależy jaką kartę SIM włożyłem a także zasilny był z kabla LAN do momentu aż go piorun załatwił (poprzez kabel pociągnięty od sąsiada z bloku do bloku. Zakupiłem na OLX drugi o tych samych symbolach ale bez loga jakiejkolwiek sieci i jest problem. W starym po włożeniu karty SIM i kabla LAN w zależnośći gdy był podłączony kabel ciągnęło po kablu, gdy odłączyłem kabel ciągnęło przez kartę SIM. W nowo nabytym chodzi na karcie SIM natomiast nie chce po chodzić kablu. Kabel jest sprawny działa na ruterze TP-LINK natomiast w Huawey niestety nie. Przegrzebałem wszystkie ustawienia, nie chodzi, próbowałem też poprzez zinstalowaną aplikację, logowałem się do panelu adminstracyjnego panela, korzystałem z pomocy AI i nic. Opcje które AI proponował nie występowały w panelu sterowania. Podobno rutery z logo PLUSA miały inne oprogramowanie, które pozwalało na automatyczny wybór "dawcy" internetu. Zależy mi na tym gdyż internet od sąsiada po zwiększeniu prędkości do 750 Gb/s stał się znacznie wolniejszy a nawet czasami wogóle się zawiesza a lokalny dostawca ma to w głębokim poważaniu.
Jeżeli wybrałem zły dział to przepraszam, nie jestem zbyt biegły w tych tematach.
Jeżeli wybrałem zły dział to przepraszam, nie jestem zbyt biegły w tych tematach.