Witam. Mam problem z centralnym zamkiem w moim Citroen C5 z 2008 roku, silnik 2.0 HDi 136 KM. Czytałem forum, ale nigdzie nie znalazłem odpowiadającemu mojemu problemowi. A mianowicie centralka po wymianie obudowy kluczyka zaczęła wariować. Raz otwiera i zamyka, a raz nie, i zachowuje się tak, jakby nie widziała kluczyka... Po otwarciu zamkiem w drzwiach i przejechaniu z miejsca A do miejsca B znowu działa. Czy to moduł BSI, a może wystarczy powtórne kodowanie pilota? Chciałbym uniknąć wysokich kosztów naprawy. Gość powiedział mi za samo zdiagnozowanie problemu 500 zł wzwyż. Dzięki za podpowiedź
AI: Czy podczas wymiany obudowy kluczyka przełożyłeś całą elektronikę oraz transponder (mały chip immobilizera) ze starego kluczyka do nowej obudowy?
Cała elektronika na płytce przełożona do nowej obudowy.
AI: Czy problem z centralnym zamkiem pojawia się tylko przy używaniu pilota, czy również przy otwieraniu/zamykaniu z kluczyka w drzwiach? Czy samochód normalnie odpala za każdym razem?
Auto odpala za każdym razem.
AI: Czy podczas wymiany obudowy kluczyka przełożyłeś całą elektronikę oraz transponder (mały chip immobilizera) ze starego kluczyka do nowej obudowy?
Cała elektronika na płytce przełożona do nowej obudowy.
AI: Czy problem z centralnym zamkiem pojawia się tylko przy używaniu pilota, czy również przy otwieraniu/zamykaniu z kluczyka w drzwiach? Czy samochód normalnie odpala za każdym razem?
Auto odpala za każdym razem.