logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować simlock w Motorola V525 za pomocą smart-clipa? Procedura krok po kroku

szatz 20 Gru 2005 12:42 1538 14
REKLAMA
  • #1 2100304
    szatz
    Poziom 25  
    Ocena: 50
    Mam problem za ściągnięciem simlocka za pomocą smart-clipa. Czy mógłby mi ktoś opisać jak przebiega procedura odblokowania tego fona ?
    Złącze mam wyczyszczone i próbowałem na włączonym i wyłączonym telefonie. Czy trzeba go rozbierać i robić jakieś testpointy ?
  • REKLAMA
  • #2 2100356
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    włącz telefon trzymając wciśnięte "* i #", telefon zgłosi bootmode, wtedy podłączasz pod kabelek i naciskasz unlock.
  • REKLAMA
  • #3 2100504
    szatz
    Poziom 25  
    Problem w tym że tak też próbowałem . Przytrzymując * i # i włanczając telefon niewchodzi w ten tryb. Niewiem co jest grane ? Czy na pewno o to chodzi ?
  • REKLAMA
  • #4 2100608
    all_tel
    Poziom 25  
    Ocena: 65
    ten telefon nie wchodzi w test mode * i # mialem kilak i nie chcily sie tak zalaczyc - unlock podlaczas kabel bez karty , power czekasz jak sie wlaczy i unlock na smart clipie . oczywiscie smart clip oryginal .
    pozdr.
    piotr anglia
  • #5 2100669
    szatz
    Poziom 25  
    Clipa mam orginalnego. Jak trzymam * i # i wciskam power to telefon wogóle się nie włącza. Smart clip coś próbuje z nim zrobić ale wciąż kończy się zapaleniem czerwonej diody.
  • #6 2100706
    all_tel
    Poziom 25  
    na wlaczonym telefonie normalnie bez boota . sprawdz kabel , jaka masz wersie w clipie
    pozdr.
    piotr anglia
  • #7 2100821
    szatz
    Poziom 25  
    Clipa aktualizowałem 2 tygodnie temu. Czy ten telefon jest na pewno obsługiwany przez smartclipa ?
    Właśnie sprawdziłem i wygląda że jest. Więc co jest grane ?
  • Pomocny post
    #8 2100847
    all_tel
    Poziom 25  
    sprawdz zlacze w telefonie moze jakis pin nie kontaktuje
    pozdr.
    piotr anglia
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #9 2102692
    myczek
    Poziom 19  
    Ocena: 2
    sprawdz za pomoco programu smartmoto polaczenie smartclipa z motka
    jeli masz polaczenie to nie powinno byc problemu ze smokiem jesli nie to moze masz uszkodzony kabel??
    pozrawiam
  • #10 2103121
    szatz
    Poziom 25  
    Udało się . Nietrzeba wchodzić w specjalny tryb , podłonczyłem włączony telefon. Próbowałem zaabgrejtować boxa ale dostałem komunikat że mam aktualna wersje . Jedyne co zrobiłem inaczej to to że clip był dodatkowo podpięty pod komputer za pomocą kabla LPT1 a bateria w telefonie naładowana do pełna (wcześniej jedna kreska).
    Teraz poszło za pierwszym strzałem.
    Dzięki chłopaki za pomoc , o punktach niezapomniałem.
    Pozdrawiam Szatz.
    :D
  • Pomocny post
    #11 2103159
    all_tel
    Poziom 25  
    ze nie chcial ci zdjac sim -locka to byl problem w baterii jak bedzie slaba to zdejmie locka ( a ja zawsze uzywam do zasilania clipa zasilacz )
    pozdr.
    piotr anglia
  • #12 2913486
    sakic69
    Poziom 11  
    Czesc
    mam problem bo przywiozłem motorole v525 z austri i nie wiem jak sciągnąc simlocka z niego bez kabla??
    Bedzie ktos tak dobry i powie mi jak to zrobic???
    bede bardzo wdzieczny
  • #13 2913561
    gainergsm
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    bez kabla tego nie zrobisz,będziesz się musiał udac do serwisu,pozdrawiam
  • #14 2915724
    sakic69
    Poziom 11  
    dobra kupiłem kabel na www.allegro.pl i moze teraz mi wyjasni ktos zyczliwy ja wgrac soft z jezykiem polskim oraz simlocka

BEDE BARDZO WDZIECZNY

POZDRAWIAM SAKIC 69
  • #15 2916159
    komismaja
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 25
    sakic69 napisał:
    dobra kupiłem kabel na www.allegro.pl i moze teraz mi wyjasni ktos zyczliwy ja wgrac soft z jezykiem polskim oraz simlocka

BEDE BARDZO WDZIECZNY

POZDRAWIAM SAKIC 69

poszukaj na www.matrax.net

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy procedury odblokowania simlocka w telefonie Motorola V525 za pomocą urządzenia Smart-Clip. Telefon nie wchodzi w tryb testowy (bootmode) po przytrzymaniu klawiszy * i # podczas włączania, co jest typowe dla innych modeli. Odblokowanie odbywa się na włączonym telefonie bez konieczności rozbierania czy wykonywania testpointów. Ważne jest, aby Smart-Clip był oryginalny i aktualny, a złącze w telefonie czyste i sprawne. Problemy z odblokowaniem często wynikają z uszkodzonego kabla, złego kontaktu pinów w złączu lub słabej baterii telefonu. Zaleca się podłączenie telefonu do Smart-Clipa oraz do komputera (np. przez port LPT1) i zapewnienie pełnego naładowania baterii. Bez kabla odblokowanie simlocka jest niemożliwe. W przypadku potrzeby wgrania softu z językiem polskim i simlockiem, pomocne mogą być serwisy internetowe takie jak matrax.net.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA