logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV SHARP 72AS-18SN - jak wyłączyć tryb hotelowy i wejść w serwis mode?

Rafal23 20 Gru 2005 13:45 2411 8
REKLAMA
  • #1 2100420
    Rafal23
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    Tv już naprawiony,ale mam problem z wejściem w jakiekolwiek menu.Brak możliwości wejścia w programowanie,regulacje itd.Działa tylko P/C,volume i TXT.Podejrzewam że to tryb hotelowy.Proszę o poradę jak wejść w tym TV w serwis mode i gdzie ewentualnie jest tam taka funkcja.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2100851
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2315
    Podaj procesor, jest to chassis BCTV-B, na podstawie modelu i chassis nie znalazłem (mam z serii BCTV-A, a to jest i tu (ooooo, jest tam i B: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic16809.html#108966 )
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • REKLAMA
  • #3 2100874
    the.end
    Poziom 12  
    Nie dziala poprostu" - Volume i + Cha" przy wlaczaniu ?
  • REKLAMA
  • #4 2100906
    jez
    Poziom 31  
    Ocena: 42
    witam
    A gdzie ty przeczytales , ze przy tym chassis trzeba
    - Volume i + Cha" przy wlaczaniu ?
  • #5 2100989
    the.end
    Poziom 12  
    Ten "ty" to ja ?

Raczej pytalem, przez ciekawosc. Tam na koncu jest znak zapytania.
  • #6 2101504
    jez
    Poziom 31  
    Ocena: 42
    witam
    W linku zamieszczonym przez PREDATORA jest przedstawiona procedura wejscia w tryb serwisowy w tym modelu - wystarczylo tylko przeczytac.
  • REKLAMA
  • #7 2103406
    Rafal23
    Poziom 23  
    Więc wejście w serwis mode to VOL- i P+
    Znalazłem tam tylko funkcję automatycznego strojenia,pozatym nadal niewchodzę w żadne menu.Może ktoś wie jak wygląda oryginalny pilot,bo zaczynam wątpić czy to ten który posiadam.

Dodano po 3 [godziny] 59 [minuty]:

Wiec funkcja autoinstalation w trybie serwisowym pomogła mi zaprogramować programy.Jednak po zakończeni jej nadal niemam możliwości żadnych regulacji
    (typu kolor,kontrast,programowanie manualne i inne).
    Próbowałem uniwersalnymi pilotami,ale nadal to samo.Co radzicie?
  • #8 2104444
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2315
    Kupić pilota pasującego 1:1 tu (to tylko 35.00 PLN :P ):
    http://www.bowi.com.pl/Sklep1/data/ss/ss.php
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #9 2268239
    Rafal23
    Poziom 23  
    Temat zamykam,klient odebrał TV w takim stanie,po uprzednim zaprogramowaniu w serwis mode funkcją autoinstalation,prawdopodobnie jednak toi niebył ten pilot.Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy telewizora Sharp model 72AS-18SN z podejrzeniem aktywnego trybu hotelowego, który uniemożliwia dostęp do menu serwisowego i regulacji parametrów obrazu. Użytkownik zgłasza, że działa jedynie zmiana kanałów, głośność i teletekst, a próby wejścia w programowanie i regulacje są nieskuteczne. Wskazano, że telewizor posiada chassis BCTV-B, a procedura wejścia w tryb serwisowy polega na jednoczesnym naciśnięciu przycisków VOL- i P+. Po wejściu w tryb serwisowy dostępna jest funkcja automatycznego strojenia (autoinstalation), która pozwoliła zaprogramować kanały, jednak nadal brak jest dostępu do innych ustawień takich jak kolor czy kontrast. Sugerowano, że problem może wynikać z użycia nieoryginalnego pilota, co ogranicza dostęp do pełnej funkcjonalności serwisowej. Rekomendowano zakup oryginalnego pilota dedykowanego do tego modelu, co może umożliwić pełny dostęp do menu serwisowego i wyłączenie trybu hotelowego. Ostatecznie temat został zamknięty, gdyż klient odebrał telewizor po zaprogramowaniu kanałów, mimo braku pełnego dostępu do menu serwisowego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA