logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór TV 29 100Hz: Thomson, Grundig, Samsung, Panasonic czy LG?

ArekWolf 20 Gru 2005 14:00 3243 8
REKLAMA
  • #1 2100455
    ArekWolf
    Poziom 11  
    Witam serdecznie jako że jest to mój pierwszy post.

Zwracam się w tym miejscu do osób którym tematyka dziesiejszych telewizorów CRT nie jest obca. Jak wiadomo zbliża się okres świąteczny, co za tym idzie czas prezentów i upominków. Moim prezentem dla moich rodziców będzie 29" telewizor 100Hz, po zapoznaniu się z bogatą ofertą producentów mam dylemat, który mam wielką nadzieję uda mi się w tym miejscu rozwiązać. Na TV planuję przeznaczyć ok. 1500 zł.

Moje kryteria wyboru zawężają się do poniższych modeli.

- THOMSON 29DM400
    - GRUNDIG STF 72-2011
    - SAMSUNG CW 29 M166
    - PANASONIC TX-29PM11P
    - LG RZ-29FA34RX

Ogromnie proszę o radę który z powyższych telewizorów będzie najbardziej trawny pod względem jakości i oferowanych możliwości.

Z góry dziękuję i życzę Wesołych Świąt!

Arkadiusz Wilk
  • REKLAMA
  • #2 2101469
    strdaniel
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    witam
    ja polecam panasonica mam co prawda inny model ale jestem zadowolony bardzo bardzo
    a mam porównanie z telewizorem samsung w podobnej cenie u teścia
  • REKLAMA
  • #3 2101488
    liberda27
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    Ja też zdecydowanie polecam panasonica mam ten sam model o którym pan pisze i jestem z niego zadowolony :D
  • REKLAMA
  • #4 2229291
    daniel i olek
    Poziom 12  
    Ocena: 49
    Mam Panasonica 29' 100 Hz Quintrix i....do 2 lat spoko,a potem-zzieleniał,potem ściemniał i padł.W serwisie spojrzeli i od razu wiadomo co-kineskop,jeszcze próbują go reanimować ale nie ma nadziei.Co prawda sprowadzany tv byl z RFN (różnica cen -ponad 1000 zł-wtedy),i powiedziałem sobie -nigdy Panasonica,może nie chodzi o zepsucie sie -to może dotyczyć każdego,ale po prostu ten telewizor nic nie ma!! ani Pip,ani menu po polsku-w sumie golas,Modelu nie pamiętam bo stoi w serwisie a papiery sie gdzieś zapodziały.Tak na marginesie to pan w serwisie (oczywiście niefabrycznym) pokazał mi telewizor Panasonic 32' 100 Hz i...miał to samo,a produkcja 2005 r.Skwitował to krótko-jeżeli kupować ,to z kineskopem Toshiba ,alr problem -gdzie dostać taki tv w przystępnej cenie?
  • #5 2232482
    liberda27
    Poziom 15  
    Ocena: 21
    Ja też polecam panasonica mam ten sam model i jestem bardzo zadowolony a jak dlamnie + są wyjscia z tyłu na chinche i ma jeszcze wiele plusów
  • #6 2232536
    daniel i olek
    Poziom 12  
    no ja właśnie go nie polecam,ale moze tylko źle trafiłem,ale próbować za ponad 1000 zł nie bedę (z jakiegos powodu ten panasonic w sklepie kosztuje mniej niż daewoo-zastanawiające?)panasonic 1039 zł,daewoo-1139zł
  • #7 2233063
    Big_Mac
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Polecam zdecydowanie Panasonica z kineskopem Quintrix .!!
    Po Sonym chyba sa to najlepsze Tv.
    Pozdrowka.Mac
  • REKLAMA
  • #8 2233746
    daniel i olek
    Poziom 12  
    no właśnie taki mi sie po 2 latach zepsuł (dlatego podałem ,że zastanawiajaca jest cena-niska-tego typu tv)
  • #9 2686945
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Polecam Grundiga, bo mam (choć inny model) i jestem zadowolony. Jednak ostateczny wybór oparłbym na subiektywnej ocenie oglądanego obrazu. Przecież to obraz będziemy oglądać latami a nie napis pod ekranem.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru 29-calowego telewizora CRT 100 Hz w budżecie około 1500 zł, z rozważanych modeli: Thomson 29DM400, Grundig STF 72-2011, Samsung CW 29 M166, Panasonic TX-29PM11P oraz LG RZ-29FA34RX. Użytkownicy najczęściej polecają telewizory Panasonic, zwłaszcza modele z kineskopem Quintrix, podkreślając ich jakość obrazu i dodatkowe funkcje, takie jak wyjścia chinch. Jednak pojawiły się także opinie o problemach z trwałością kineskopów Panasonic po około dwóch latach użytkowania, w tym zjawiskami takimi jak zielenienie i ściemnianie obrazu, co skutkuje koniecznością serwisowania. W serwisach wskazywano na kineskopy Toshiba jako bardziej niezawodne, choć trudne do znalezienia w przystępnej cenie. Jeden z użytkowników poleca Grundiga, podkreślając, że ostateczny wybór powinien opierać się na subiektywnej ocenie jakości obrazu. Samsung i LG nie były szeroko komentowane pod kątem jakości i trwałości w tej dyskusji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA