logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór odtwarzacza MP3 512 MB - jaka marka i cena?

fibonne 20 Gru 2005 20:19 1443 8
REKLAMA
  • #1 2101557
    fibonne
    Poziom 2  
    stoje przed kupnem odtwarczacza mp3; na moje potrzeby wystarczy 512 mb; pytanie tylko jakiej marki? cena tez odgrywa tu role;
    co polecacie?
  • REKLAMA
  • #2 2101943
    Krook
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    To może napisz mniej więcej cenę w której chciałbyś się zmieścić a ja Ci wtedy napiszę model który na Twoim miejscu bym kupił. W tym momencie polecam oczywiście bezapelacyjnie CREATIVE. Aha no ni jeszcze napisz czy chcesz nowy czy może być używany :D
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2102023
    fibonne
    Poziom 2  
    interesuje mnie cos nowego, do 500 zl;
    a co do creative'a juz bylem bliski kupna, ale zniechecil mnie ten pisk w sluchawkach, zwlaszcza, gdy dziala podswietlenie.
  • REKLAMA
  • #4 2102876
    Krook
    Poziom 16  
    Jeżeli chodzi o ten pisk przypodświetleniu tozawuważyłem żewiększość odtwarzaczy ma taką wadę. A creative maprzynajmniej dobrą jakość dźwięku i nie psuje się po miesiącu czy dwóch jak większość tanich odtwarzaczy. No i ma świetne słuchawki. Zdecydowanie polecam.
    Pozdrawiam.
  • #5 2103436
    fibonne
    Poziom 2  
    a jesli creative to MuVo czy ZEN Nano? czym one sie od siebie roznia (oprocz ceny ;] )? i co sadzisz na temat odtwarzaczy np philipsa czy panasonica?
  • #6 2105798
    Krook
    Poziom 16  
    Każdy ma jakieś swoje ulubione firmy w każdym sprzęcie. Jeżeli chodzi o mp3 to mi Creative wydaje się najsolidniejszy, ale wcale nie twierdzę że Philips czy Panasonic nie będą grały :) Po prostu Creative to firma, która zajmuje się głównie sprzętem audio a te pozostałe robią tak wszystkiego po trochu...
    ZENy są lepiej wykonane. Muvo to taki trochę tańczy Creative żeby łatwiej było dużo sprzedać. Chciaż różnica w cenie wcale nie jest taka duża.
    Tak naprawdę jeżeli nie jesteś melomanem to nie poczujesz różnicy ani między tymi trzema firmami ani róznymi modelami tej samej firmy. Za to na pewno zauważyłbyś róznicę po roku użytkowania. Creative jest solidniej wykonany niż inne.
    Pozdrawiam.
    PS. Jeżeli pomogłem choć trochę to odwdzięcz się jakimś punkcikiem :)
  • REKLAMA
  • #8 2218376
    michal145
    Poziom 11  
    Creative MuVo 512, iRiver, no albo iPoda :]
  • #9 2219197
    prez8s
    Poziom 33  
    Ocena: 334
    A ja mimo wszystko polecam odtwarzacze cd/mp3, są co prawda większe, ale tansze i o niebo praktyczniejsze. Mozesz wziąść ze sobą kilka, kilkanascie płytek z mp3 i sobie wymieniać, a w takim odtwarzaczu z pamięcią flash tego nie zrobisz i jestes skazany na to co zgrasz z kompa. Jedyny ich plus to to ze mogą byc wykorzystane jako pendrive do przenoszenia plików. Więc polecam cd/mp3 playery.

Podsumowanie tematu

✨ Rozważany jest zakup odtwarzacza MP3 o pojemności 512 MB, z budżetem do 500 zł i preferencją nowego urządzenia. Najczęściej polecana marka to Creative, ceniona za solidną jakość dźwięku, trwałość i dobre słuchawki. Wśród modeli Creative wyróżniane są MuVo i ZEN Nano, gdzie ZEN Nano cechuje się lepszym wykonaniem, a MuVo jest tańszy. Problemem zgłaszanym przy Creative jest pisk w słuchawkach podczas działania podświetlenia, jednak podobna wada występuje w wielu odtwarzaczach. Philips i Panasonic są również wymieniane jako alternatywy, choć Creative jest postrzegany jako bardziej wyspecjalizowany producent sprzętu audio. Pojawiła się także propozycja odtwarzacza Thomson Lyra PDP 2812 5GB jako opcja o większej pojemności i dobrej cenie. W dyskusji pojawiła się sugestia rozważenia odtwarzaczy CD/MP3 jako tańszej i praktyczniejszej alternatywy, umożliwiającej łatwą wymianę muzyki bez konieczności kopiowania plików z komputera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA