logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S23 Ultra – spadek napięcia baterii, brak ładowania, jak diagnozować?

Vortex1987 12 Wrz 2025 20:21 675 1
REKLAMA
  • #1 21688316
    Vortex1987
    Poziom 26  
    Ocena: 223
    Witam. Pacjent Samsung Galaxy S23 ultra nie ładuje baterii, nie włącza się. Raz pokazał symbol ładowania lecz nie ma postępu. Płytka dolna, taśma zmierzona. Na szybkiej ładowarce 65Watt mam na taśmie 5.25V. Na złączu baterii 0V Bateria miała 3.57V a teraz po ponownym pomiarze po 2 godzinach ma 2.98. Niestety nie mam dawcy ani sprawnej baterii. Co jeszcze sprawdzić? Jeżeli teraz mam 2.98V na baterii to mam zwarcie na PCB? Próba zwarciowa? Jaki prad i gdzie zewrzeć punkty?
  • REKLAMA
  • #2 21688451
    machulski
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Jeżeli jest 3 V na baterii, to BMS kompletnie nie odczuwa baterii i jej przysłowiowo nie widzi. Ja w takich przypadkach robiłem tak: ładowarka 18650 z włożonym ogniwem i na kablach bezpośrednio plus do plusa, minus do minusa, bezpośrednio baterii, trzeba rozerwać naklejkę od BMS-u baterii. Zwykłe ładowanie przez wtyk ładowania nie będzie działać. Jak Pan nie ma takiej ładowarki, to można, nie wiem, czy to będzie działać, zrobić tak jak opisałem powyżej, tylko kabel USB uciąć końcówkę i wyprowadzić plusa i minusa. Podpiąć do adaptera USB ładowarki
REKLAMA