Witam... Kupiłem używanego Honor 200 Lite model: LLY-NX1, gdzie po resecie do ustawień fabrycznych prosi o kod ekranu. Myślę nad flashem systemu, lecz nie wiem, gdzie szukać Androida i jak go zainstalować. Nie mogę z konfiguracją przejść dalej, ponieważ ten prosi o kod, którego stary właściciel nie zna
- Wyłącz urządzenie
- Następnie podłącz telefon komórkowy do komputera za pomocą kabla USB. Następnie naciśnij jednocześnie klawisze zasilania i zwiększania głośności, aż pojawi się logo.
- Zobaczysz tryb odzyskiwania
- Za pomocą klawisza głośności przejdź do „Wyczyść dane” Clear Data i wybierz włącznikiem zasilania.
- Wybierz przywracanie ustawień fabrycznych i potwierdź, wpisując „Tak”
- Na koniec Wstecz, aby powrócić i wybierz funkcję Uruchom ponownie .
I sprawdzisz, czy nie ma blokady GOOGLE tzw. FRP. I teraz
https://www.youtube.com/watch?v=q7VC9FXxECw Ewentualnie UnlockTool i zakładka HUAWEI
Powodzenia.
To blokada FRP (antykradziezowa). Zmiana softu nic nie da. Mozesz szukac metod na YouTube'ie, ale do Huawei od dawna nic dzialajacego nie ma. Rozne boxy w trybie preloader/bootrom (moze wymagac testpointa) moga sobie poradzic w zaleznosci od wersji softu.
>>21691494 Dzięki za podpowiedź, lecz metoda „hard reset” oraz wipe reset też nie zdała egzaminu — nadal chce kod, a włączenie debug... kolejna sprawa: aby móc cokolwiek zrobić dalej. Pozdrawiam