logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honor 200 Lite LLY-NX1 – jak zainstalować system po resecie i blokadzie kodem?

mjpraca1720 16 Wrz 2025 04:29 366 3
REKLAMA
  • #1 21691272
    mjpraca1720
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam... Kupiłem używanego Honor 200 Lite model: LLY-NX1, gdzie po resecie do ustawień fabrycznych prosi o kod ekranu. Myślę nad flashem systemu, lecz nie wiem, gdzie szukać Androida i jak go zainstalować. Nie mogę z konfiguracją przejść dalej, ponieważ ten prosi o kod, którego stary właściciel nie zna
    Telefon Honor z ekranem blokady żądającym hasła po resecie fabrycznym
  • REKLAMA
  • #2 21691494
    baki69
    Poziom 15  
    Ocena: 36
    - Wyłącz urządzenie
    - Następnie podłącz telefon komórkowy do komputera za pomocą kabla USB. Następnie naciśnij jednocześnie klawisze zasilania i zwiększania głośności, aż pojawi się logo.
    - Zobaczysz tryb odzyskiwania
    - Za pomocą klawisza głośności przejdź do „Wyczyść dane” Clear Data i wybierz włącznikiem zasilania.
    - Wybierz przywracanie ustawień fabrycznych i potwierdź, wpisując „Tak”
    - Na koniec Wstecz, aby powrócić i wybierz funkcję Uruchom ponownie .
    I sprawdzisz, czy nie ma blokady GOOGLE tzw. FRP. I teraz
    https://www.youtube.com/watch?v=q7VC9FXxECw
    Ewentualnie UnlockTool i zakładka HUAWEI
    Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 21691513
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1294
    To blokada FRP (antykradziezowa). Zmiana softu nic nie da. Mozesz szukac metod na YouTube'ie, ale do Huawei od dawna nic dzialajacego nie ma. Rozne boxy w trybie preloader/bootrom (moze wymagac testpointa) moga sobie poradzic w zaleznosci od wersji softu.
  • #4 21697685
    mjpraca1720
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    >>21691494 Dzięki za podpowiedź, lecz metoda „hard reset” oraz wipe reset też nie zdała egzaminu — nadal chce kod, a włączenie debug... kolejna sprawa: aby móc cokolwiek zrobić dalej. Pozdrawiam
REKLAMA