logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Magnetowid Philips VR1500 – samoczynne wyłączanie po 5 sekundach, co sprawdzić?

bajdu 17 Wrz 2025 21:18 219 3
REKLAMA
  • #1 21693094
    bajdu
    Poziom 31  
    Ocena: 326
    Magnetowid VR1500 wyłącza się po ok.5 sek. Jest to wideo z tzw. dynamic drumem, pod głowicą wizyjną znajduje się silniczek z zespołem zębatek i zostały uszkodzone (pęknięte) dwie zębatki. Podobny problem pękniętych zębatek występuje w magnetowidach JVC. Zębatki wysłałem do dorobienia do Sędziszowa Małopolskiego do firmy Fotoelektronik. Powinny być już dorobione. Poinformuję o wynikach.
  • REKLAMA
  • #2 21693316
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2343
    Ale opisz dokładnie jak to wygląda gaśnie tez wyświetlacz czy przechodzi do standby. Może trzeba zmierzyć napięcia z zasilacza.
  • REKLAMA
  • #3 21694109
    bajdu
    Poziom 31  
    Zębatki dotarły, wyglądają jak orginalne. Założyłem zębatki, zregenerowałem switcha, nasmarowałem mechanizm, wyczyściłem głowicę i tor prowadzenia taśmy. Magnetowid pięknie działa, klient będzie zadowolony bo nie wyrzuci go na "śmieci", a to wszystko dzięki firmie Fotoelektronik która dorobiła tę części.

Zbliżenie mechanizmu zębatek i płytek PCB w napędach magnetowidu

Wewnętrzny mechanizm magnetowidu z nowymi, zamontowanymi zębatkami.

Zbliżenie na dwa czarne zębatki wewnątrz metalowej obudowy magnetowidu

Zbliżenie na małą czarną zębatkę trzymaną palcami przy mechanizmie magnetowidu

Zbliżenie na plastikowe i metalowe zębatki wewnątrz mechanizmu magnetowidu

Zbliżenie na plastikową część mechanizmu z widocznymi ścieżkami przewodzącymi.
  • #4 21694112
    bajdu
    Poziom 31  
    Jak wyżej.
REKLAMA