logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Indesit XWSE61052 – spadający pasek, luźny bęben po praniu koców i zwierząt

kkbornecki 17 Wrz 2025 22:22 468 6
REKLAMA
  • #1 21693150
    kkbornecki
    Poziom 2  
    Witam.
    Jestem posiadaczem pralki Indesit XWSE61052. Jest problem spadającego paska — zakupiłem nowy i dalej to samo, pasek spada. Odkręciłem z tyłu pokrywę i moim zdaniem bęben za mocno lata, ale mogę się mylić. Objawy spadającego paska pojawiły się po czasie, odkąd zacząłem prać koce, bo nabyłem pieska. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam
    Indesit XWSE61052 – spadający pasek, luźny bęben po praniu koców i zwierząt

• REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21693179
    kkbornecki
    Poziom 2  
    A to trzeba cały benben wymienić, a tam nie ma żadnych łożysk?
  • REKLAMA
  • #4 21693285
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3702
    Są łożyska jak najbardziej, ale Tobie pękł krzyżak bębna a ta część nie występuje jako zamienna a jedynie cały zbiornik.
  • #5 21693324
    władziowek
    Poziom 25  
    Ocena: 104
    A zbiornik pewnie zapchany kłakami z koców. Genialny pomysł z praniem koców :). Cały kompletny zespół do wymiany.
  • #6 21693340
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3702
    Do prania koców od zwierzaka kup jakąś starą pancerną pralkę bo dzisiejsze nie bardzo dają radę z takim załadunkiem jak widać. A tą albo naprawiasz albo zakup nowej.
  • REKLAMA
  • #7 21693351
    władziowek
    Poziom 25  
    Ocena: 104
    Kiedyś miałem klienta, który po wypraniu koca z pralki wyjął tylko siatkę płócienną a reszta koca była w zbiorniku zbita na beton. Kupił nową :)

Podsumowanie tematu

✨ W pralce Indesit XWSE61052 pojawił się problem z zsuwającym się paskiem napędowym, który nie został rozwiązany po wymianie paska na nowy. Po zdjęciu tylnej pokrywy zauważono nadmierne luzy bębna, co może wskazywać na uszkodzenie łożysk lub niewłaściwe napięcie paska. Problem nasilił się po rozpoczęciu prania dużych i ciężkich rzeczy, takich jak koce oraz po pojawieniu się zwierząt domowych, co zwiększa obciążenie bębna. Zaleca się sprawdzenie stanu łożysk bębna, napinacza paska oraz ewentualną regulację lub wymianę elementów odpowiedzialnych za stabilizację bębna, aby zapobiec dalszemu zsuwaniu się paska i nadmiernym drganiom podczas pracy pralki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA